Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Παραίτηση Η. Μοναχολιά από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες


Ο κ. Μοναχολιάς θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του μήνα, δεν θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο αλλά τη θέση του CEO της εταιρείας θα κρατήσει ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ.Μ. Παναγιωτάκης μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση

Συνεχίζονται οι αναταράξεις που προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην συγχώνεση δια απορρόφησης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή ο Ηλίας Μοναχολιάς εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της μητρικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μοναχολιάς που θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του μήνα, δεν θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο αλλά τη θέση του CEO της εταιρείας θα κρατήσει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ.Μ. Παναγιωτάκης μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση.
Είχε προηγηθεί η διαφωνία του κ. Λάζαρου Σταθάκη που εκφράστηκε στο ΔΣ της ΔΕΗ και ο οποίος παραιτήθηκε από εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της επιχείρησης παραμένοντας ωστόσο ως απλός μέλος.
Ο κ. Μοναχολιάς που ήταν στο τιμόνι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, εκτιμά ότι η απόφαση για συγχώνευση της εταιρείας είναι λανθασμένη καθώς θα αφαιρέσει ευελιξία και ταχύτητα στην προσπάθεια αύξησης του μεριδίου της ΔΕΗ στις ΑΠΕ.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εκτελεί αυτή τη στιγμή εργασίες repowering σε 17 παλαιά αιολικά της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 70 MW με συμβατικό τίμημα 100 εκατ. ευρώ
Παράλληλα οι εργασίες για συμφωνίες Joint Venture με εταιρίες που διαθέτουν άδειες καθώς και για την αδειοδότηση νέων έργων συνολικής ισχύος 200 MW και με προϋπολογισμό περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Πέρα από αυτά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σχεδιάζει να συμμετέχει με δικά της έργα συνολικής ισχύος 240 MW στους επερχόμενους διαγωνισμούς της ΡΑΕ ενώ έχει στο πρόγραμμα 120 MW για το 2019.
Ο κ. Μοναχολιάς θεωρεί ότι το μέγεθος και η δυσκαμψία της ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσουν τα έργα αυτά με ταχύτητα.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου