Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Αδαμίδης: Συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του ο ΑΗΣ Αμυνταίου με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ - Λήγουν σήμερα οι ώρες


Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ο ΑΗΣ Αμυνταίου παρά την εκπνοή σήμερα, των 17.500 ωρών λειτουργίας του σταθμού, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στο kozan.gr ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. "Ο εν λόγω ΑΗΣ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με ευθύνη της της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το θέμα της παράτασης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου, σημείωσε τα εξής: «Ο AHΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του έτσι όπως ακριβώς δήλωσαν στην αρμόδια επιτροπή βουλής τόσο ο πρόεδρος Μανώλης Παναγιωτάκης όσο και Υπουργός Ενεργείας Γιώργος Σταθάκης. Αυτό άλλωστε προβλέπει κι ο υπό διαβούλευση μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός για τον ΑΗΣ Αμυνταίου, προφανώς μετά την αναβάθμισή του. Είναι γνωστό ότι, το 2016, υπάρχει επιστολή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Ενέργειας προς την ΔΕΗ, που εγκρίνει, για 32.000 ώρες, τη λειτουργία τόσο του ΑΗΣ Καρδιάς όσο και του ΑΗΣ Αμυνταίου, με το αίτημα αυτό να τίθεται υπόψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι επίσης γνωστό ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος αρνήθηκε την παράταση των ωρών λειτουργίας των εν λόγω σταθμών, ωστόσο το γεγονός ότι τίθεται ζήτημα επάρκειας ισχύος για την χώρα καθιστά τη λειτουργία των εν λόγω σταθμών επιβεβλημένη. Εν κατακλείδι και για να μην υπάρχει καμία ανησυχία στους εργαζομένους του ΑΗΣ Αμυνταίου, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 23:00 (που θεωρητικά εκπνέουν οι 17.500 ώρες λειτουργίας του σταθμού)  ο εν λόγω ΑΗΣ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου