Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Με τους Ενεργειακούς «Εθνικούς Πρωταθλητές» και Ομιλία Σκουρλέτη Ξεκινά Σήμερα το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016»

Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνικών Πρωταθλητών 
Στις επενδυτικές προκλήσεις των «Εθνικών Πρωταθλητών» του ελληνικού ενεργειακού τομέα είναι αφιερωμένη η πρώτη συνεδρία του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016», σήμερα το απόγευμα, ενώ οι φετινές εργασίες της καθιερωμένης ετήσιας διοργάνωσης του ΙΕΝΕ ξεκινούν με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανώλης
Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων», κ. Στάθης Τσοτσορός, ο κ. Γιώργος Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ο Δρ . Στέλιος Μπίκος, Επικεφαλής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, θα δώσουν το «παρών» στο 21ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016» που διοργανώνει το ΙΕΝΕ σήμερα, Τρίτη 25, και αύριο, Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στην Αθήνα. Στις ομιλίες τους, από το βήμα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη», που φέτος έχει κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», θα αναλύσουν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τους, οι οποίες αποτελούν μερικούς από τους κορυφαίους ενεργειακούς «Εθνικούς Πρωταθλητές» της χώρας.
Εξάλλου, πέραν της συμμετοχής του Υπουργού ΠΕΝ, κ. Σκουρλέτη, τον πολιτικό κόσμο της χώρας θα εκπροσωπήσουν ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και πρ. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και ο καθ. Ιωάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αναλυτικά η ατζέντα του 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη»:
· Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές ανάκαμψης της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα ενόψει της συνεχιζόμενης αρνητικής οικονομικής συγκυρίας
· Επισκόπηση ενεργειακών εξελίξεων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Αλβανία κλπ.)
· Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα στον Ελληνικό ενεργειακό τομέα
· Ανταγωνισμός και το νέο τοπίο στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
· Η πορεία προς τους στόχους του 2020/2030 και ο ρόλος των ΑΠΕ
· Η σημασία του φυσικού αερίου στην οργάνωση και λειτουργία της αγοράς ενέργειας : Η Ελληνική και διεθνής διάσταση
· Ελληνική και διεθνής αγορά πετρελαίου: τελευταίες εξελίξεις και τάσεις
· Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο
· Η ασφάλεια του Ελληνικού ενεργειακού συστήματος: τοπικές και περιφερειακές παράμετροι
· Ενέργεια και εξωτερική πολιτική: Διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, γεωπολιτικοί παράγοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου