Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αναβλήθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη με τους θεσμούς - Έκλεισαν τα θέματα του νέου υπερ-ταμείου

 
Δεν πραγματοποιήθηκε και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα η προγραμματισμένη για τις 17:00 συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, λόγω ασθενείας του Έλληνα Υπουργού.
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των
θεσμών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη β' αξιολόγηση.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ από τον κ. Τσακαλώτο τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ανέφερε ότι για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα του υπουργείου, συμφωνήθηκε να οριστεί από το Εποπτικό Συμβούλιο ένας σύμβουλος από την αγορά, που θα αναλάβει τη σύνταξη διεθνούς προκήρυξης από την οποία θα προκύψει η short list των υποψηφίων για την επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού του υπερταμείου.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα για να εκταμιευθεί στη συνέχεια από τον ESM και το ποσό αυτό, που θα οδεύσει για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προαναφερθείς παράγοντας, «εκλεισαν τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες», ενώ επίσης ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα τεθεί και το θέμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το κλιμάκιο των θεσμών θα έχει σήμερα συνάντηση και με άλλους υπουργούς, μεταξύ των οποίων και τον υπουργό ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη, ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος στα ανοικτά προαπαιτούμενα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει διαμηνύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η αξιολόγηση πρέπει να έχει κλείσει έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Επίσης με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης θα εκταμιευθεί μια δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου