Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εργοστάσιο για «έξυπνους μετρητές» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ σχεδιάζει η CMEC

 
Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ ΔΕΗ και CMEC, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του κινεζικού κολοσσού, κ. Zhang Chun, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της CMEC.
Κατά τις συνομιλίες με τη διοίκηση της ΔΕΗ, για το περιεχόμενο των οποίων είχατε ενημερωθεί από το
energypress από νωρίς το πρωί, αναπτύχθηκε η κοινή βούληση των δυο πλευρών για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους για projects στην παραγωγή ενέργειας, τις ΑΠΕ, καθώς και άλλες κοινές δραστηριότητες στα Βαλκάνια.
Βούληση που αποτυπώθηκε και στο Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο πλευρών που υπέγραψαν οι κ.κ. Μ. Παναγιωτάκης και Zhang Chun,
Μια πολύ σημαντική είδηση που βγήκε από τις σημερινές συζητήσεις είναι ότι η CMEC σχεδιάζει μεγάλη επένδυση για ένα εργοστάσιο για «έξυπνους μετρητές» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, με σκοπό τη διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές.
Επίσης,  η CMEC, η οποίο προτίθεται να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, πρότεινε στη ΔΕΗ τη σύσταση κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους.
Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΕΗ αναφέρει τα εξης:
«Σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα διεξήχθησαν σήμερα στα γραφεία της Επιχείρησης οι συζητήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με τον Πρόεδρο της μεγάλης κινεζικής εταιρείας CMEC κ. Zhang Chun επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη και τον κ. Zhang Chun Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο εταιρειών.
Το Σύμφωνο προβλέπει τη συνεργασία των δυο εταιρειών για την εξέταση δυνατοτήτων για την από κοινού ανάπτυξη projects στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Θερμικές και Υδροηλεκτρικές μονάδες και από ΑΠΕ, τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων μονάδων, καθώς και κάθε άλλου project στο οποίο θα συμφωνήσουν από κοινού η ΔΕΗ και η CMEC.
Εξετάστηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του «Project Μελίτη». Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση τους για επίσπευση όλων των σχετικών διαδικασιών και συμφώνησαν ότι το project αυτό θα αποτελέσει το «πρότυπο και οδηγό» για τις περαιτέρω συνεργασίες τους.
Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της CMEC κ. Zhang Chun δήλωσε ότι προτείνει την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις προθέσεις της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής «Έξυπνων Μετρητών» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές.
Επίσης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η CMEC θα ανοίξει Γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα.
Ο κ. Zhang Chun υπογράμμισε ότι η προωθούμενη συνεργασία βασίζεται στο ισχυρό brand name που διαθέτει η ΔΕΗ σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Προσέθεσε δε ότι η CMEC είναι ανοικτή επίσης σε συνεργασίες με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, κάτι που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης καλωσόρισε τις προτάσεις της κινεζικής εταιρείας, τις οποίες θεώρησε θετικές και που γι’ αυτό μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών. Όπως επισήμανε, σε μια φάση ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβαδίζουν με τους στόχους της ΔΕΗ.
Υπογράμμισε δε ότι η μέχρι τώρα ειλικρινής συνεργασία και αλληλοκατανόηση στο φόντο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, αποτελεί πολύ θετική παρακαταθήκη και εγγύηση για το μέλλον της συνεργασίας των δύο εταιρειών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου