Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ασύμβατη με το Κοινοτικό Δίκαιο η Παράταση του Προτιμησιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ προς την Αλουμίνιον

Την απόφαση πως η παράταση του προτιμησιακού τιμολογίου της ΔΕΗ προς την "Αλουμίνιον Ελλάδος ΒΕΑΕ" συνιστά "νέα κρατική ενίσχυση", ασύμβατη προς το κοινοτικό δίκαιο, η οποία κακώς δεν κοινοποιήθηκε στην Κομισιόν, έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στην πράξη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τροποποιώντας
προηγούμενη απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, έκρινε πως η όποια παράταση της διάρκειας ισχύος μιας υφιστάμενης κρατικής ενισχύσεως θεωρείται τροποποίηση της ενισχύσεως αυτής και, συνεπώς, αποτελεί νέα ενίσχυση και αναπέμπει την υπόθεση σε αυτό προς επανεξέταση.
Η ΔΕΗ είχε προσφύγει από κοινού με την Κομισιόν στο Δικαστήριο της ΕΕ, κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, η οποία δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και την "Αλουμίνιον Ελλάδος ΒΕΑΕ", όταν η επιχείρηση αυτή είχε ζητήσει από εθνικό δικαστήριο να της επιδικάσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, η οποία είχε καταργήσει το προτιμησιακό τιμολόγιο που της παρείχε.
Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕαρχικά είχε αποφανθεί πως το εθνικό δικαστήριο ορθώς επιδίκασε ασφαλιστικά μέτρα για τη διατήρηση του τιμολογίου υπέρ της "Αλουμίνιον Ελλάδος ΒΕΑΕ".

πηγή  http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου