Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το διαγωνισμό των έξυπνων μετρητών - Αρχές του 2017 o μειοδότης


  Χρήστος Στεφάνου
 
Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της Intracom ήταν στα 46
εκατ. ευρώ ενώ η οικονομική προσφορά του έτερου σχήματος ήταν στα 62 εκατ. ευρώ.
Τι σημαίνει πρακτικά για την εξέλιξη του διαγωνισμού η συγκεκριμένη εξέλιξη;
Ότι θα έχουμε μια ολιγόμηνη καθυστέρηση και εκτιμάται ότι από νομικής πλευράς ο διαγωνισμός θα έχει ξεκαθαρίσει στις αρχές του 2017. Εφόσον δεν υπάρξουν επιπλοκές τότε σε διάστημα λίγων ημερών θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου και στη συνέχεια θα πρέπει να εξασφαλιστεί το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να προχωρήσουν και οι τελικές υπογραφές.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ η εγκατάσταση των πρώτων 10 χιλιάδων μετρητών αναμένεται να έχει γίνει σε διάστημα εννέα μηνών και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι 160 χιλιάδες σε διάστημα 15 μηνών.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του σχεδιασμού του ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει και ο μεγάλος διαγωνισμός για την αντικατάσταση των 7,5 εκατομμυρίων μετρητών στο ελληνικό σύστημα διανομής, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν στη χώρα τα επόμενα χρόνια προϋπολογισμού της τάξης του 1 δις ευρώ. Για το μεγάλο διαγωνισμό έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον εκτός από τους παίκτες που έδωσαν το παρόν στον πιλοτικό και άλλες εταιρείες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να συστήσει κοινοπραξία με την κινεζική CMEC για την κατασκευή μονάδας κατασκευής μετρητών στη χώρα μας. Εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια της ΔΕΗ στη φάση της υλοποίησης, θα πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μετρητών στην Ελλάδα αφού ήδη λειτουργεί μία μονάδα της  εταιρείας Landys Gyr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου