Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ACER: Να Διασφαλίσουμε Ότι τα Οφέλη Από την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας θα Περνάνε στους Καταναλωτές

Την ανάγκη να εξασφαλίσουμε ότι τα οφέλη από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα περνάνε πραγματικά στους καταναλωτές, τόνισε ο Alberto Pototschnig σε συνέντευξή του στη Euractiv. gr Ειδικότερα, ο διευθυντής του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER)- μέλος του οποίου είναι ο ΑΔΜΗΕ-υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος
όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προς όφελος των καταναλωτών, και όχι των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε και στην απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, χαρακτηρίζοντας την «καλό βήμα». 

Ο κ. Pototschnig χαρακτήρισε την περιφερειακή προσέγγιση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας ως «σκαλοπάτι» προς μια ευρωπαϊκή προσέγγιση, τονίζοντας την ανάγκη σύνταξης ενός οδικού χάρτη για τη μετάβαση αυτή.
Ο Alberto Pototschnig μίλησε στη δημοσιογράφο της EurActiv.gr, Άρια Κούτρα, στο πλαίσιο της ημερίδας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) «Προσθέτοντας το τελευταίο κομμάτι του παζλ: Ενσωματώνοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην ενιαία αγορά ενέργειας» στη Θεσσαλονίκη για την ενιαία αγορά ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου