Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στη Λιανική Αγορά Ενέργειας Μπαίνει ο Όμιλος Καράτζη

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη Λιανική Αγορά Ενέργειας Μπαίνει ο Όμιλος Καράτζη 
O εισηγμένος όμιλος Καράτζη έλαβε άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 300 μεγαβάτ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πάροχος της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η θυγατρική του ομίλου «ΚΕΝ Α.Ε.» με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 600.000 ευρώ, η οποία με δικά της σημεία πώλησης καθώς και με συνεργασίες που βρίσκονται
εν εξελίξει με εταιρείες που διαθέτουν ευρύ δίκτυο λιανικής, εισέρχεται στην αγορά της παροχής ενέργειας, προσφέροντας πανελλαδικά υψηλού επίπεδου υπηρεσίες προς τους πελάτες της, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.
O όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται εδώ και 10 έτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, διαθέτοντας φωτοβολταϊκούς σταθμούς 15 μεγαβάτ, ανά την Ελλάδα. Εκτός από την ενασχόλησή του με την ενέργεια, ο όμιλος Καράτζη κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στη βιομηχανική παραγωγή δικτύων συσκευασίας, διαθέτοντας τρεις παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και μία στη Γερμανία, καθώς και πέντε εμπορικές εταιρείες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και Ρουμανία. Το 90% των πωλήσεων αφορά εξαγωγές σε 50 χώρες ανά τον κόσμο.
Επίσης, δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα μέσω του 5 αστέρων ξενοδοχείου Nana Beach, δυναμικότητας 510 δωματίων, ενώ έχει ξεκινήσει η ανέγερση νέου πεντάστερου ξενοδοχείου σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου, ανατολικά του Ηρακλείου. Η νέα μονάδα θα διαθέτει 127 δωμάτια (260 κλίνες) και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κατά τη λειτουργία της θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας.
Η επένδυση είναι της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ, με το ποσό της ενίσχυσης μέσω του επενδυτικού νόμου που θα λάβει να ανέρχεται σε 4,43 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου