Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τη Δυτική Μακεδονία θα επισκεφτεί ο Γ. Σταθάκης τον Ιανουάριο

img_0060 
Το ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας θα επισκεφτεί τον Ιανουάριο ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να δει από κοντά το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που δημιουργεί η ΔΕΗ στην περιοχή.
Η επίσκεψη συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε μαζί του ο
περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. 

Κατ’ αρχήν θετικός ο Σταθάκης
Όπως είναι φυσικό, η περιοχή δίνει μεγάλη σημασία στα ενεργειακά θέματα. Από την άποψη αυτή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βεβαίως στο ταξίδι του Γ. Σταθάκη στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο προσδιορίστηκε για τον Ιανουάριο. Ο αρμόδιος υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση Καρυπίδη και εκδήλωσε τον ενδιαφέρον να επισκεφτεί το ενεργειακό κέντρο. Μάλιστα, η επίσκεψη θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, αν ο υπουργός Ενέργειας δεν είχε σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό και αν δεν μεσολαβούσαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο περιφερειάρχης επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις της Περιφέρειας για τα ενεργειακά και για το ρόλο της περιοχής, ενώ του παρουσίασε τα ζητήματα αιχμής, στα οποία υπήρξε συμφωνία με τον απερχόμενο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, ήτοι:
-Ενέργεια και νερά δεν πωλούνται.
-Το 17% της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ νε περιέλθει στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
-Κατάργηση του φόρου λιγνίτη.
Ο Γ. Σταθάκης ήταν ενήμερος για τα παραπάνω, καθώς όπως είπε ενημερώθηκε από τον προκάτοχό του, ενώ έδειξε ότι συμμερίζεται τις θέσεις αυτές. Η επίσκεψή του στο ενεργειακό κέντρο αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα πάρει θέση δημοσίως. Επίσης, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, στον οποίο μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα της μισθολογικής αδικίας των τεχνικών Τ3. Ο Μανόλης Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε να δει το θέμα και να αποκαταστήσει την αδικία, δίνοντας σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων για την προστάτιδα των ορυχείων Αγία Βαρβάρα και η διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στις οποίες θα παραστεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου