Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αιολική ενέργεια Οριακά πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο η Ελλάδα

Συνολικά η αιολική ενέργεια αναδεικνύεται στην τέταρτη σε μέγεθος πηγή ηλεκτρισμού στην ΕΕ, μετά τη συμβατική θερμική (49%), την πυρηνική (26%) και την υδροηλεκτρική (12%).

της Μανταλένας Πίου

Λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 10,1% σε σχέση με το 10% του μέσου κοινοτικού όρου διαμορφώθηκε το 2016 η συμμετοχή της αιολικής ενέργειας στην ακαθάριστη παραγωγή ηλεκτρισμού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. 

Συνολικά η  αιολική ενέργεια αναδεικνύεται στην τέταρτη σε μέγεθος πηγή ηλεκτρισμού στην ΕΕ, μετά τη συμβατική θερμική (49%), την πυρηνική (26%) και την υδροηλεκτρική (12%).
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ η Δανία κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό στη συνολική ακαθάριστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με 43% το 2016. Ακολούθησαν η Λιθουανία (27%), η Ιρλανδία (21%), η Πορτογαλία 20% %) και το Ηνωμένο Βασίλειο (14%). 
Ας σημειωθεί ότι το 10,1% της συμμετοχής της αιολικής ενέργειας που καταγράφηκε το 2016 στην Ελλάδα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2005 (2%). 
Στις χαμηλότερες θέσεις της ΕΕ όσον αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας κατατάσσονται η Μάλτα, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Τσεχία (όλες με μερίδιο κάτω του 1%) και πολύ οριακό στη Λεττονία και την Ουγγαρία (ως 2%), ενώ στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Φινλανδία  δεν ξεπερνά το  4%.

 http://www.businessenergy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου