Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Μανιάτης: Η ΔΕΗ είχε αξία 2,5 δις. το 2014 και τώρα η κυβέρνηση την αποτιμά σε 500-600 εκατομμύρια

Επικριτικός για τον προϋπολογισμό του 2018 είναι ο Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Ενέργειας.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για τα ενεργειακά και τις αποκρατικοποιήσεις σε σχετική ανακοίνωση:
«Προβλέπει, λοιπόν, ο προϋπολογισμός, ότι μέσα στο 2018
θα προσλάβουμε συμβούλους, θα χρειαστεί έξι μήνες ο σύμβουλος να κάνει την εισήγησή του, θα καταλήξουμε, θα προκηρύξουμε το διεθνή διαγωνισμό, θα εκδικάσουμε τις ενστάσεις, θα κατακυρώσουμε και θα εισπράξουμε λεφτά. Υπάρχει κανένας σε αυτή την αίθουσα που το πιστεύει;
Υπάρχει κανένας σε αυτή την αίθουσα που πιστεύει π.χ., ότι θα εισπράξουμε 100 εκατ. € από την πώληση του 17% της Δ.Ε.Η. που λέει ο προϋπολογισμός; Ξέρετε, ότι αυτό το 17% της Δ.Ε.Η. είναι αυτό που ορκιζόταν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Σταθάκης, ότι δεν πρόκειται ποτέ να το πουλήσουν σε ιδιώτες;
Προβλέπει, λοιπόν, ο προϋπολογισμός να εισπράξουμε από το 17% της Δ.Ε.Η. 100 εκατ. €, δηλαδή, όλη τη Δ.Ε.Η. την υπολογίζετε γύρω στα 500 – 600 εκατ. €.
Αυτή είναι η κατάντια της μεγαλύτερης εταιρείας του Δημοσίου, που την κατάντησε έτσι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, όταν η ίδια εταιρεία το καλοκαίρι του 2014 είχε 2,5 δις € αξία στο χρηματιστήριο.
Αυτή είναι η μόνη πολιτική και οικονομική εξαπάτηση; Όχι, δυστυχώς.
Βλέπω ότι θα εισπράξουμε άλλα 500 εκατ. € από την πώληση του 35% των ΕΛ.ΠΕ. Πότε γίνανε αυτά; Ξέρετε εσείς τους συμβούλους; Και πώς η Κυβέρνηση προεκτιμά, χωρίς καν να έχει προκηρύξει διαγωνισμό, τα έσοδα που θα εισπράξουμε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου