Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Καμία ολιγωρία για τους γιατρούς στα ορυχεία λέει η ΔΕΗ - Οι διαδικασίες προχωρούν όπως κάθε χρόνο

 
Σε διευκρινίσεις σε σχέση με το θέμα των γιατρών στα ιατρεία σταθμών και ορυχείων της ΔΕΗ προέβη ο τομέας Επικοινωνίας του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνεται από τη μεριά της ΔΕΗ, πολλές από τις ανάγκες της ΔΕΗ σε ιατρούς Εργασίας καλύπτονται σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες. Η νομοθεσία προβλέπει χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης και θέτει τον περιορισμό ότι σε περίπτωση που προτιμηθεί ο ίδιος Ιατρός από τη λήξη της παλιάς σύμβασης μέχρι την
υπογραφή της νέας, θα πρέπει να μεσολαβήσει διάστημα 45 ημερών.
Ο περιορισμός αυτός είναι γνωστός και ίσχυε τα τελευταία 15 έτη που η ΔΕΗ συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς Εργασίας.
Κατά το ενδιάμεσο κενό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύναψη των νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου με Ιατρούς, οι επείγουσες ανάγκες των Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων της Δυτικής Μακεδονίας καλύπτονται από τους μόνιμους Ιατρούς Εργασίας ΔΕΗ, οι οποίοι εδρεύουν στην Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Επίσης, από τη ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος του ιατρού εργασίας, σύμφωνα με το Ν3850/10 δεν είναι να είναι παρών για παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις ατυχημάτων, αλλά να μεριμνά για την οργάνωση και την επόπτευση των Α’ βοηθειών. Συγκεκριμένα για την παροχή πρώτων βοηθειών η ΔΕΗ απασχολεί νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε εργασιακό χώρο σε 24ώρη βάση.
Όπως διευκρινίζεται από τη μεριά της ΔΕΗ, για την προκήρυξη των συμβάσεων του 2018 δεν υπήρξε καμία ολιγωρία, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας εξασφάλισαν έγκαιρα την υπογραφή της ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου). Το ζητούμενο ήταν η εναρμόνιση της διαδικασίας προκήρυξης των νέων συμβάσεων με το Ν. 4412/16, που αφορά τις προμήθειες, παροχές υπηρεσιών και έργων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Αυτό πραγματοποιήθηκε έγκαιρα με ταχείς ρυθμούς και οι σχετικές προκηρύξεις έχουν ήδη δημοσιευτεί.
Οι νέες συμβάσεις αναμένεται ότι θα υπογραφούν περί μέσα Ιανουαρίου 2018. 
Οι διευκρινίσεις από τη μεριά της ΔΕΗ δόθηκαν κατόπιν σχετικού ρεπορτάζ του e-ptolemeos, το οποίο και φιλοξένησε και την απάντηση της ΔΕΗ.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου