Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κλειδώνει σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΗ η ανάθεση στο σύμβουλο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων χρεών


Την έγκρισή του αναμένεται να δώσει σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΗ για την ανάδειξη της κοινοπραξίας υπό την εταιρεία Qualco, ως αναδόχου στον διαγωνισμό για το έργο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ. H συγκεκριμένη κοινοπραξία έχει μειοδοτήσει στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ύψους 12 εκατ. ευρώ, και σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προσφορά της.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ.Παναγιωτάκης πρόκειται να παρουσιάσει στα μέλη του Δ.Σ. το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πρόσληψη του συμβούλου που θα αναλάβει την διαχείριση των οφειλών της ΔΕΗ, και τις προσφορές που υπέβαλαν τα δύο σχήματα. Το Δ.Σ. της ΔΕΗ αναμένεται να εγκρίνει την εισήγηση Παναγιωτάκη και να ανακηρύξει τον ανάδοχο, με τον οποίο η επιχείρηση θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι κοινοπραξίες :
  • FINACITY CORPORATION, IBM Hellas Α.Ε., Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions, KPMG, Qualco UK, ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. και Ν. Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία.
  • PWC, Alpha Bank, και Μέλλον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμφότερες οι προσφορές κινήθηκαν κοντά η μία από την άλλη. Την καλύτερη προσφορά είχε δώσει σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχήμα υπό την εταιρεία Qualco που δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της έχει μέχρι σήμερα παράσχει υποστήριξη σε 70 πελάτες σε 15 χώρες.
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, ο σύμβουλος που θα ανακηρυχθεί ανάδοχος πρέπει :
-Να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών
-Να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους
-Να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων
-Να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων και να υποστήριξη την υλοποίησή τους
-Να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που συναφθούν. Το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων ποσών που χρωστούν στη ΔΕΗ συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο πελάτες της, πρόκειται να ξεκινήσει από 120.000 μεγαλοοφειλέτες. Οσο για την αμοιβή του αναδόχου, αυτή καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων των οφειλών που επιτυγχάνει. Αν δηλαδή εισπράξει ποσά 100 εκατ. ευρώ από ενεργούς πελάτες, ανεξαρτήτως υπολοίπου, το ποσοστό της πληρωμής του θα είναι 8%, δηλαδή 8 εκατ. ευρώ. Αν εισπράξει 10 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές έως 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής του ορίζεται σε 12%, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ. Αν ανακτήσει απλήρωτους λογαριασμούς 14 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές μεγαλύτερες των 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής του θα ανέλθει στο 10%, δηλαδή σε 1,4 εκατ. ευρώ.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου