Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗ Α.Ε.

Φωτογραφία του George Petheriotis. 
Σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2017 και σε ακολουθία ανάλογων συσκέψεων και Δημοτικών Συμβουλίων Δήμου Μεγαλόπολης, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείo Μεγαλόπολης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ, οι δημότες και κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, η τοπική Αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι εκπρόσωποι των συλλόγων
και των τοπικών φορέων διακηρύσσουμε
- Ότι είμαστε αντίθετοι στην απομείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ κατά 40% και στην ιδιωτικοποίηση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της. Mια απομείωση που θα σημάνει την περαιτέρω επιδείνωση του εργασιακού status του προσωπικού και την διάρρηξη καλών σχέσεων συνύπαρξης της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία.

- Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη με την συρρίκνωση της ΔΕΗ θα αχρηστεύσει έναν κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης στον οποίο η χώρα θα μπορούσε να βασιστεί για την ανάκαμψή της μετά από τα χρόνια της καταστροφικής οικονομικής κρίσης που βιώνει. Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραχώρηση εθνικού πλούτου.
- Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια συμφέροντα των δημοτών των ενεργειακών δήμων στην ανάπτυξη -μέσω έργων ΕΑΠ- και στην Τηλεθέρμανση.
- Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση, αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και αποφασισμένοι όλοι μαζί να προασπιστούμε το κοινό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.
Και συνυπογράφουμε όλοι το παρόν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου