Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Έκπτωση 70% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όσους λαμβάνουν ΚΕΑ

Κατερίνα Κανάκη - Την αύξηση από 30 σε 70% του ποσοστού έκπτωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όσους λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από την Βουλή. Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μέτρο στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και ένα κοινωνικό κίνητρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και αφορά 300 χιλιάδες νοικοκυριά, τόνισε.


Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε την είσοδο και του περιουσιακού κριτηρίου στο κοινωνικό τιμολόγιο, της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ ακίνητης περιουσίας, με σκοπό την αποφυγή των περιπτώσεων κάποιοι να εκμεταλλευθούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. 

Αναφερόμενος δε, στην κάλυψη του σωρευμένου χρέους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) μέσω του μερίσματος, υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 


«Σαφώς και τα ΥΚΩ είναι κοινωνικό μέρισμα. Η εναλλακτική λύση για την αποπληρωμή του χρέους είναι η αύξηση του λογαριασμού της ΔΕΗ. Είναι σαφής η βούληση της κυβέρνησης να το αποδώσει και να μην οδηγήσει σε μια αύξηση των τιμών η οποία θα ήταν δυσανάλογη και θα είχε μεγάλο κυβερνητικό στόχος. Τα ΥΚΩ είναι αναγνωρισμένη πολιτική σε όλες τις χώρες και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κρατική ενίσχυση», υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου