Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Στηρίζει την επένδυση στην EDS η ΔΕΗ για τη λειτουργία της στην απελευθερωμένη αγορά των Σκοπίων












Μπορεί πριν από λίγο καιρό να σηκώθηκε –ετεροχρονισμένα, είναι η αλήθεια- αρκετός ντόρος γύρω από την απόφαση της ΔΕΗ να εξαγοράσει την EDS, αυτό όμως διόλου δεν φαίνεται να αποτρέπει την επιχείρηση από την ειλημμένη απόφασή
της να στηρίξει τη συγκεκριμένη επένδυση, την οποία θεωρεί στρατηγικής σημασίας.
Στα πλαίσια αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το Πλαίσιο Ανάληψης Κινδύνων (ΠΑΚ) 2019, καθώς και το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης (ΣΕΠ) 2019, για την Energy Delivery Solutions (EDS DOOEL) και τις θυγατρικές της.
Οι προοπτικές που προσφέρει η καλή θέση που ήδη έχει η EDS στην απελευθερωμένη πλέον αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Β. Μακεδονίας, καθώς και η διεθνής παρουσία της σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, εξηγούν την επιμονή αυτή της ΔΕΗ.
Εξάλλου, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει πολλάκις αναφέρει ότι στόχος της είναι να αποκτήσει κεντρική θέση στην περιφερειακή αγορά ενέργειας της ευρύτερης περιοχής, ως αντιστάθμισμα, μεταξύ άλλων, και των απωλειών που έχει στην Ελλάδα εξαιτίας του μετασχηματισμού του χαρτοφυλακίου της.
Η EDS έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της γειτονικής χώρας, ενώ στοχεύει ιδιαίτερα και στην κυριαρχία στο χώρο των μικρών επιχειρήσεων στη Β. Μακεδονία, έχοντας σχεδιάσει ειδικά πακέτα για αυτές, που προσφέρουν εκπτώσεις που φτάνουν ως και το 25% σε σχέση με τις τιμές προ απελευθέρωσης.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου