Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σπάσαμε αυγά με τη ΔΕΗ - Ώριμη η κοινωνία για αλλαγές

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σπάσαμε αυγά με τη ΔΕΗ - Ώριμη η κοινωνία για αλλαγές 
Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα καθώς, όπως είπε, «θα έχουμε ψηφίσει με τον υφιστάμενο προγραμματισμό κοντά στα 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους»
Τα συγχαρητήρια του στους υπουργούς για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όσον αφορά την ψήφιση των νομοσχεδίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη από τις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναφερόμενος στην εξυγίανση της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι «δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά», επισημαίνοντας ότι «φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα καθώς, όπως είπε, «θα έχουμε ψηφίσει με τον υφιστάμενο προγραμματισμό κοντά στα 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους».
Στο τραπέζι του υπουργικού βρίσκονται μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς και το νέο νομοσχέδιο που θα εμπεριέχει τις νέες εθνικές προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα μπει σε διαβούλευση ενδεχομένως και από σήμερα το βράδυ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο αυτό θα έχει τρεις βασικές πτυχές, και συγκεκριμένα την αναβάθμιση των F- 16, την αναβάθμιση των Mirage και τις παροχές επιπλέον υλικών που συνδέονταν με την παλιά σύμβαση για τα F- 16.
Ο κ.Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου.
«Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία» φέρεται να υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.
Όσον αφορά την οικονομία και τη διαχείριση των υπερπλεονασμάτων, ο κ.Μητσοτάκης φέρεται να υπογράμμισε ότι θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα «όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο» και ζήτησε από τους υπουργού να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και  το τέλος επιτηδεύματος.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου