Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Η Μεγαλόπολη μπορεί και δικαιούται να πάρει παράταση στην λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία που θα έρθει στην Μεγαλόπολη κυβερνητικό κλιμάκιο. Το πιο πιθανό είναι να έρθει ο Υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός κ. Θωμάς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στάσης.
Στην προχθεσινή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας , τόσο ο Δήμαρχος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, τόνισαν στους
εκπροσώπους της Κυβέρνησης ότι ο διάλογος για τις αποφάσεις κλεισίματος των μονάδων και την ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει να γίνει στην Μεγαλόπολη.
δείτε το σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ και δελτίο τύπου από τον Δήμο Μεγαλόπολης ΕΔΩ
Η στάση της Δημοτικής Αρχής και γενικότερα οι κινήσεις όλου του δημοτικού συμβουλίου είναι στον σωστό δρόμο. Δυστυχώς αυτή την ώρα μόνο η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης αντιδρά (με εξαίρεση την μικρή καθυστέρηση του Σεπτεμβρίου) και κινείται, αφού τα συνδικάτα της ΔΕΗ, τόσο η ΓΕΝΟΠ αλλά και τα τοπικά σωματεία, δεν φαίνεται να έχουν δύναμη αλλά και πρόγραμμα να αντιδράσουν.
Αυτό που καίει όλη την περιοχή μας είναι να μην κλείσει η μονάδα 3 τον Ιούνιο του 2020 και η 4 μονάδα το 2023 έως το 2028. ‘Ετσι θα δοθεί μια ανάσα και ίσως γίνει δυνατόν να ξεκινήσουν να γίνονται όλα όσα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό.
Η Μεγαλόπολη διεκδικεί , όσο πιο δυνατά μπορεί να μην ισχύσει η απόφαση της Κυβέρνησης η τουλάχιστον να δοθεί χρόνος να γίνουν κάποια πράγματα.
Οι πληροφορίες που έχουμε σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης είναι ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Ενέργειας αλλά και Κυβερνητικοί παράγοντες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στις ημερομηνίες . Δεν ξέρουμε ακόμα αν αυτή η παράταση θα αφορά και τις δυο μονάδες η μόνο την μια. Το πιο πιθανό είναι να δοθεί ένα η δυο χρόνια παράταση στο κλείσιμο της μονάδας 3.
Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι το Υπουργείο υπόσχεται να δοθούν σύντομα τα χρήματα που χρωστάει η ΔΕΗ από το λιγνιτόσημο από το 2014 . Αυτό υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2020.
Από ότι φαίνεται οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου