Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Χ.Καφαντάρη: Στη ΝΔ θέλουν η ΔΕΗ να είναι μία μικρή εταιρεία παραγωγής ενέργειας και να κερδίζουν οι ιδιώτες

Αποτέλεσμα εικόνας για Χ.Καφαντάρη: Στη ΝΔ θέλουν η ΔΕΗ να είναι μία μικρή εταιρεία παραγωγής ενέργειας και να κερδίζουν οι ιδιώτες 
«Είναι σχέδιο, ό,τι είναι υπό δημόσιο έλεγχο (όπως τα δίκτυα, ο ΑΔΜΗΕ που καταφέραμε να μείνει το 51%), να καταργείται, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Έχουμε πολλά να δούμε μπροστά μας», τόνισε η αν. τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νομοσχέδιο που έρχεται για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ δείχνει πραγματικά τους στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις επιχειρήσεις του Δημοσίου, εκεί φαίνονται πραγματικά οι στόχοι
τους», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.
Η ίδια, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της ΔΕΗ, των αυξήσεων στα τιμολόγιά της και τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αποδυνάμωση της εταιρείας με ώθηση πελατών της δημόσιας επιχείρησης σε άλλα, ιδιωτικά συμφέροντα».
«Θέλουν στο μέλλον να είναι μία μικρή εταιρεία παραγωγής ενέργειας και οι ιδιώτες να κερδίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι αναμένεται νομοσχέδιο για την ΔΕΗ και για τη ΔΕΠΑ, που δεν έχει έρθει ακόμη στην Ολομέλεια, «εκεί φαίνονται πραγματικά οι στόχοι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΝΔ, «μπαίνουν θέματα και εργασιακά, με κατηγορίες δύο ταχυτήτων, με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς δέσμευση από τις συλλογικές συμβάσεις. Είναι ουσιαστικά “πακέτο” με όλα όσα άλλαξαν στα εργασιακά (μη αιτιολόγηση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κτλ.), δείχνουν το τοπίο του μέλλοντος».
«Είναι σχέδιο, ό,τι είναι υπό δημόσιο έλεγχο (όπως τα δίκτυα, ο ΑΔΜΗΕ που καταφέραμε να μείνει το 51%), να καταργείται, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Έχουμε πολλά να δούμε μπροστά μας», τόνισε η Χ.Καφαντάρη χαρακτηριστικά.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου