Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αδαμίδης κατά Χατζηδάκη για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης στη ΔΕΗ: Ούτε η Χούντα δεν το τόλμησε


Σφοδρές αντιδράσεις συναντά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό» της ΔΕΗ, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, επετέθη
στον υπουργό Ενέργειας κατηγορώντας τον ότι επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να δρομολογήσει το «ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ», ενώ εκπρόσωποι εργαζομένων στη ΔΕΠΑ ζήτησαν την εξασφάλιση των εργαζομένων με φόντο την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.
Ο Γ. Αδαμίδης τόνισε πως με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου θα επέλθει η κατάργηση του ΑΣΕΠ ως προς τις προσλήψεις, χαρακτηρίζοντας «νοσηρό νου» όποιον συνέταξε το εν λόγω άρθρο. Μίλησε δε για συνθήκες γαλέρας, οι οποίες θα έρθουν ως συνέπεια της κατάργησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους νεοπροσληφθέντες και κατήγγειλε ότι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας διατελεί παράλληλα νομικός σύμβουλος, γεγονός που -κατά τα λεγόμενά του- απαγορεύεται.
Ο κ. Αδαμίδης στηλίτευσε το γεγονός ότι 4 μήνες τώρα η κυβέρνηση καταφέρεται εναντίον της ΔΕΗ, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη την επομένη της θεομηνίας στη Χαλκιδική τον περασμένο Ιούλιο. «Ευχαριστώ τα στελέχη και τους εργαζόμενους των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν» είχε δηλώσει ο υπουργός.
Ως προς την προσαρμογή των εργαζομένων στο ενιαίο τιμολόγιο της ΔΕΗ, γεγονός που αφορά τη μονομερή κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισήμανε πως «ούτε η Χούντα» δεν έπραξε κάτι τέτοιο.
Επ’ αυτού, σημείωσε ότι η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους ζητά από τους εργαζόμενους να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κάτι που έχει συντελεστεί ήδη από συγκεκριμένους μνημονιακούς νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου