Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Χρ. Σπίρτζης: H NΔ υποβάθμισε με σχέδιο τη ΔΕΗ και τώρα ζητάει και τα ρέστα (Video)

«Δεν αφήσατε τη ΔΕΗ να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον λιγνίτη, δεν αφήσατε να ανανεώσει το προσωπικό της, δεν αφήσατε να γίνει διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας»
Ιδιαίτερα επικριτικός στους χειρισμούς της κυβέρνησης στη ΔΕΗ ήταν κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης.
Ο τομέαρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τοποθέτηση του
επί του σχεδίου νόμου “Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξετύλιξε το κουβάρι των διαχρονικών ευθυνών της Νέας Δημοκρατίας στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

«Δεν αφήσατε τη ΔΕΗ να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον λιγνίτη, δεν αφήσατε να ανανεώσει το προσωπικό της, δεν αφήσατε να γίνει διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας, την αναγκάσατε να επιδοτήσει υπέρμετρα τον ιδιωτικό τομέα στις ΑΠΕ και ζητάτε και τα ρέστα» είπε χαρακτηριστικά.
«Όσοι από εμάς συνεργαστήκαμε και γνωρίσαμε την οικογένεια της ΔΕΗ ξέρουμε ότι αυτή η οικογένεια προσέφερε στη χώρα, στους πολίτες, στην έρευνα, στη μεταφορά τεχνογνωσίας, στην εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού, στους μηχανικούς» ανέφερε στη συνέχεια για να συμπληρώσει πως η ΔΕΗ συνέβαλε στρατηγικά στην ανάπτυξη της χώρας, στον ενεργειακό σχεδιασμό και στη θέσπιση του εργασιακού πλαισίου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε, με εμφανώς σκωπτική διάθεση, το Κοινοβούλιο να καταγγείλει δύο δογματικούς κομμουνιστές που κυβέρνησαν τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Διάβασε, μάλιστα, απόσπασμα από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Καλλία, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τίτλο “Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας” στο οποίο γινόταν περιγραφή για την ανάγκη της παρουσίας του κράτους σε ηλεκτρισμό, σιδηρόδρομο, Ολυμπιακή, τηλεπικοινωνίες για να τονίσει με νόημα: «Τώρα που ο κύριος Πατέρας δεν έχει δουλειά, ας τον βάλετε να γράψει ένα νέο βιβλίο για την ιδεολογία της ΝΔ γιατί εκτίθεται ο κύριος Χατζηδάκης και η πολιτική της κυβέρνησης».
Εν συνεχεία, ο πρώην υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ και την είδηση ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό τιμολόγιο στην Ευρώπη χωρίς να έχει εκσυγχρονισμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών. «Αυτό είναι το σχέδιο σας και για τη ΔΕΗ» συμπλήρωσε.
Αφού θύμισε ότι ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτός που το 1990 έδωσε έκπτωση στο ρεύμα για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, κάλεσε τον κύριο Χατζηδάκη που καταργεί τα προνόμια αυτά να απαντήσει αν αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, στον ΟΤΕ και σε όλες τις εταιρείες – ακόμη και τις ιδιωτικές – που παρέχουν προνόμια στους εργαζομένους τους.
Τέλος, επέκρινε τον υπουργό Ενέργειας γιατί το σχέδιο νόμου ήρθε στη Βουλή χωρίς να συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος παραγωγής, τις προβλέψεις για ενεργειακή ζήτηση, τις δράσεις εξοικονόμησεις και σειρά άλλων δεδομένων που απαιτεί ένας σχεδιασμός σύμφωνα με τις βασικές αρχές του τομέα της ενέργειας.

www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου