Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της ΔΕΗ με στόχο την εμπορία και την απολιγνιτοποίηση

Το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της ΔΕΗ με στόχο την εμπορία και την απολιγνιτοποίηση 
Παράλληλη ενίσχυση του τομέα εμπορίας, με τη δημιουργία νέας θέσης Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, την οποία κατέλαβε ο Γ.Καρακούσης
Σε οργανωτικές αλλαγές, με έμφαση την ενίσχυση του τομέα εμπορίας που είναι ο πλέον εκτεθειμένος στον ανταγωνισμό και την υποστήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού
απολιγνιτοποίησης, προχωράει η ΔΕΗ.
Η εταιρία πρόσθεσε στο οργανόγραμμά της μία ακόμη θέση Αναπληρωτή  Διευθύνοντος Συμβούλου και ανακοίνωσε την τοποθέτηση σε αυτή του κ. Γιώργου Καρακούση, ο οποίος θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των Εμπορικών Υπηρεσιών.
Πρόκειται για στέλεχος από τη διεθνή αγορά με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών.
Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού.
Καλωσορίζοντας τον κ. Καρακούση στο στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΗ, ο επικεφαλής της εταιρίας κ. Γιώργος Στάσσης μίλησε για αλλαγή του εμπορικού προσώπου της επιχείρησης και μετατροπή της ΔΕΗ σε μια εταιρία πιο φιλική προς τον καταναλωτή, μοντέρνα στη λειτουργία της και με σύγχρονα προϊόντα.

Νέες Γενικές Διευθύνσεις Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής-Υδροηλεκτρικής Παραγωγής

Στο πλαίσιο της στρατηγικής απανθρακοποίησης και στροφής στις ΑΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΗ προχωράει επίσης στην κατάργηση των τριών  Γενικών Διευθύνσεων  Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης και παράλληλα στη σύσταση δύο νέων Γενικών Διευθύνσεων, Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, προς αντικατάσταση των τριών που καταργούνται.
Η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και την ολοκλήρωση του νέου μπίζνες πλαν για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα εκσυγχρονισμού της επιχείρησης.
Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής , ο κ Στάσσης τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου καθιστούν τη ΔΕΗ επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό, ενώ σχολιάζοντας τα εργασιακά και την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες τόνισε ότι «η εταιρία διαθέτει όλα τα εργαλεία για να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου