Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Γκαιμπελισμός» με τη ΔΕΗ

«Γκαιμπελισμός» με τη ΔΕΗ 
Κύριε Διευθυντά,
Θα θέλαμε πρώτα να ευχαριστήσουμε την «Ελευθερία» διότι μας έδινε και δίνει τη δυνατότητα διαχρονικά στους εν ενεργεία εργαζομένους στη ΔΕΗ αλλά και στους συνταξιούχους να αναπτύσσουμε - να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας αλλά και
να αντικρούουμε τους διαχρονικά συκοφάντες μας.
Το μεγαλείο της Δημοκρατίας είναι ότι μέσα της χωράνε εκτός από αυτούς που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και πιστεύουν σε αυτήν οι πάσης φύσεως τυχοδιώκτες απάτρεις καιροσκόποι όπως ο αρθρογράφος. Καλούμαστε όμως εμείς να το αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Θέλει ο συκοφάντης μας να περάσει στην κοινωνία ότι ήμασταν και είμαστε υψηλόμισθοι τεμπέληδες, γι' αυτό και η οικονομία του κράτους δεν πήγαινε και δεν πάει καλά. Ότι ένας ηλεκτρολόγος όπως αμείβεται στην ελεύθερη αγορά αμείβεται και στη ΔΕΗ. Στην αντίθετη περίπτωση ο εργοδότης είναι παράνομος και εφαρμόζει το καθεστώς Γαλέρας. Στην Ε.Ε. ένας ηλεκτρολόγος εναέριος αμείβεται με πολλά περισσότερα χρήματα από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα και της ΔΕΚΟ της Ελλάδος. «Σας προκαλώ ψευταράκο» αναφέρεστε αποσπασματικά στη μορφή της εμπορικής ΔΕΗ σαν Α.Ε.
Λοιπόν για να εξηγούμαστε μια για πάντα. Η ΔΕΗ έγινε το 1960 και μέχρι τότε ήταν μικρές εταιρείες ηλεκτρισμού τις οποίες και αγόρασε. Το 1964 λόγω οικονομικής αδυναμίας για την εκτέλεση του εξηλεκτρισμού της χώρας η τότε κυβέρνηση πήρε τους εργαζομένους της ΔΕΗ από το ΙΚΑ και τους ασφάλισε παρά τη ΔΕΗ. Γιατί οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνταν μετά 30 χρόνια με τον όρο τα ασφάλιστρα να επενδύονται κάθε μήνα στο έργο της ΔΕΗ. Μετά την ολοκλήρωση του εξηλεκτρισμού της χώρας άνοιξαν οι ορέξεις των επιτήδειων για πώληση και διαμελισμό της ΔΕΗ χωρίς να ερωτηθεί κανείς το 49% κάνοντας μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.
Το 49% κοστολογήθηκε τότε 700 δισ. δραχμές. Με όρο κανείς να μην αποκτήσει μετοχές πάνω από 2% του 49% εκτός του τμήματος που διαχειριζόταν τα χρήματα των ασφάλιστρων των εργαζομένων που υποχρεώθηκε να πάρει 7%. Κατόπιν πιέσεως του συνδικαλιστικού κινήματος έγιναν 2 αναλογιστικές μελέτες από το υπουργείο Οικονομικών και απέδειξαν ότι το πλεόνασμα εισφορών των εργαζομένων ήταν 3,5 τρισ. δραχμές χωρίς η ΔΕΗ να πληρώνει εργοδοτικές εισφορές. Μετά τη μετοχοποίηση είχε 51% συν 7% αγορά υποχρεωτική ίσον 58%. Το ασφαλιστικό σύστημα εργαζομένων ΔΕΗ σ' αυτό το ποσοστό χωρίς πάλι να ερωτηθεί κανείς έγινε Α.Ε. η ΔΕΗ.
Έτσι λοιπόν λαοπλάνε ΟΜΗΡΕ η ΔΕΗ ολόκληρη και όχι τεμαχισμένη το 58% ανήκε στον Ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην ΔΕΗ το Δ.Σ. της εταιρείας (ΔΕΗ) έπρεπε να εκφράζεται από εργαζόμενους στη ΔΕΗ επειδή δε στις Α.Ε. οι αποφάσεις λαμβάνονται απ' την πλειοψηφία του Δ.Σ. το οποίο σε νόμιμη όψη δεν συστάθηκε ποτέ, άρα όλες οι αποφάσεις του είναι παράνομες. Έτσι λοιπόν ενώ το προσωπικό εξηλέκτρισε την χώρα οικονομικά και εργοστασιακά (με 13 θανάτους Μ.Ο. ετησίως). Διαστρεβλώνοντας την αλήθεια μας διασύρεις «ΟΜΗΡΕ» ενώ είμαστε παράδειγμα προς μίμηση όχι εντός Ελλάδος αλλά και εκτός.
Αντιθέτως, εσύ σύμφωνα με τα γραφόμενά σου διασύρεις και την πατρίδα μας στα μπουμπούκια της Ε.Ε., οι οποίοι σκοπό έχουν να κλέψουν τον πλούτο μας. Όσον αφορά στους Δήμους καλόν είναι οι ίδιοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όσον αφορά το Μειωμένο Τιμολόγιο Ηλεκτρικού ρεύματος προέκυψε από Συλλογικές συμβάσεις αντί μισθού.
Πιστεύοντας ότι οι προτάσεις είναι η επιπλέον των μνημονίων περικοπή του μισθού μας σας συνιστούμε κύριε ΟΜΗΡΕ να διαβάσετε ξανά τα δύο Έπη του ΟΜΗΡΟΥ διότι αυτά γράφτηκαν για να δημιουργήσουν χαρακτήρες και όχι να διαστρεβλώνουν την αλήθεια έναντι του Λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΗ
Κ. ΠΡΑΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου