Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να δεχτεί ότι η δωροδοκία και η δωροληψία είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού και ως εκ τούτου παραγράφονται σε μικρό χρονικό διάστημα»

Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε, πολύ γρήγορα και αποσπασματικά, τετελεσμένα σε σχέση με τη ΔΕΗ
Για τη ΔΕΗ
Αποτέλεσμα εικόνας για Φάμελλος: Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε, πολύ γρήγορα και αποσπασματικά, τετελεσμένα σε σχέση με τη ΔΕΗ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχουν καταφέρει, σε λίγους μόλις μήνες, να δημιουργήσουν προβλήματα σε ολόκληρη την κοινωνία και τη ΔΕΗ. Προχώρησαν στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τους πολίτες και τους επαγγελματίες, από την 1η Σεπτέμβρη, μέσω των αναίτιων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ
και οδήγησαν στην απώλεια περί των σαράντα χιλιάδων συνεπών καταναλωτώνπου μετακινήθηκαν σε εναλλακτικούς παρόχους, σε δύο μόλις μήνες. Ο κύριος Χατζηδάκης δεν θα μπορούσε να τους κάνει καλύτερη πάσα και μάλιστα εις βάρος της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά.
Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε, πολύ γρήγορα  και αποσπασματικά, τετελεσμένα σε σχέση με τη ΔΕΗ, αρχικά μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια και τώρα μέσω της κατάργησης του ΑΣΕΠ, των συλλογικών συμβάσεων και του ανώτατου ορίου στους μισθούς των μεσαίων και ανώτερων στην ιεραρχία στελεχών, χωρίς να έχει παρουσιάσει παράλληλα κάποιο ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο πλάνο για την εταιρεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για τους νέους εργαζόμενους, από τη μία προσπαθεί να  καταργήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης αμοιβής για ίση εργασία και από την άλλη ανοίγει την πόρτα για κομματικές προσλήψεις, με μισθούς μάλιστα των 650 ευρώ, μισθούς Βρούτση. Νομοθετεί επιπλέον ειδική ρύθμιση για τη δημιουργία γαλάζιων goldenboys που πλέον θα εξαιρούνται του πλαφόν στις αμοιβές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αμοιβές βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων κτλ., με το πρόσχημα προσέλκυσης στελεχών από την αγορά, κάτι όμως που συμβαίνει ήδη, αλλά αξιοκρατικά. Νομοθετεί τέλος, τα στελέχη - της κατά τα άλλα χρεοκοπημένης ΔΕΗ- να δικαιούνται πολυτελή αυτοκίνητα.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου