Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ελεύθερος ο Φλώρος της Energa – Αθώος ο πατέρας του και ο Μηλιώνης

Αριστείδης Φλώρος Energa δικαστήριο 
Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση
Ελεύθερος είναι πλέον ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος κατηγορούνταν για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Με φόντο τον νέο ποινικό κώδικα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη των 21 χρόνων, ύστερα από
την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, ενώ αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, του σύννομου πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, δύο εκ των οποίων είχαν ήδη χορηγηθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.
Η αναγνώριση των ελαφρυντικών σήμαινε ότι η ανώτατη ποινή δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα οκτώ έτη. Παράλληλα, ορίστηκε αναστολή τριών ετών για τον Φλώρο, ο οποίος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.
Αναφορικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Αρ. Φλώρος κρίθηκε αθώος, με το σκεπτικό ότι δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση. Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει τις οφειλές της Energa μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 85 εκατ. ευρώ.
Τέλος, το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.
www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου