Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μπουλαξής: Να γίνονται με μέτρο οι μετακινήσεις από ΔΕΔΔΗΕ προς δημόσιους φορείς – Ετοιμάζεται η πρόταση για την καθολική υπηρεσία

 
Στα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου που αποτελούν και προτάσεις της Αρχής αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής, κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.
Καταρχήν, τόνισε ότι το πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης είναι βασικό για την προώθηση αυτού του νέου εργαλέιου μείωσης των
εκπομπών. Επίσης, η ρύθμιση για την κοινοποίηση έργων ΑΠΕ πανω από 250 μεγαβάτ προκύπτει από πρακτικούς λόγους γιατί δεν μπορούν να μπουν στους διαγωνισμούς. Παράλληλα, η ελάφρυνση καταναλωτών από νυχτερινές καταναλώσεις στις ΥΚΩ αφορά 30.000 νοικοκυριά. Επίσης, ο κ. Μπουλαξής στάθηκε στη σημασία της ενοποίησης των οφειλών των δήμων προς τη ΔΕΗ.
Πέραν των παραπάνω, ο πρόεδρος της ΡΑΕ ανέφερε ότι οι μετακινήσεις προσωπικού από ΔΕΔΔΗΕ προς δημόσιους φορείς πρέπει να γίνονται με μέτρο γιατί η μισθοδοσία τους δεν μπορεί να καλυφθεί από τα τέλη που πληρώνουν οι καταναλωτές.
Τέλος, ο ίδιος σχολίασε ότι η καθολική υπηρεσία είναι σημαντικό να ρυθμιστεί στη βάση της πραγματικής βούλησης της πολιτείας και η ΡΑΕ ετοιμάζει σχετική πρόταση για ριζική αναδιαμόρφωση του πλαισίου αυτού ώστε να μη συσσωρεύονται στη ΔΕΗ καταναλωτές που απολαμβάνουν σχεδόν δωρεάν ρεύμα επί μακρόν.

 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου