Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Επιτροπή Ελέγχου στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΔΕΗ

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Επιτροπή Ελέγχου στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΔΕΗ 
Το Δ.Σ. της εταιρείας θα εγκρίνει σήμερα (23/12) την προμήθεια αερίου από ΔΕΠΑ και Κοπελούζο για το 2020
Σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση παραπέμφθηκε το τέταρτο θέμα της σημερινής έκτακτης Γ.Σ., αναφορικά με τη μεταβολή της σύνθεσης και δομής της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας και την εκλογή των μελών της.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Γ. Στάσση, ο λόγος της αναβολής είναι πως ακόμη αναζητούνται τα κατάλληλα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή.
Όπως συμπλήρωσε, σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.
Την ίδια στιγμή, κατά την έκτακτη Γ.Σ. εγκρίθηκαν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεκινώντας από την τροποποίηση των άρθρων  του  Καταστατικού, με σκοπό την προσαρμογή στην προβλέψεις του πρόσφατου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, αλλά και την επικείμενη συμμετοχή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Παράλληλα, δόθηκε το «πράσινο φως» για την πολιτική αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του, καθώς και της διαδικασίας  πρόσληψης και της πολιτικής αποδοχών  στελεχών της εταιρείας.

Στάσσης: Τηρήθηκαν τα νόμιμα για την αποχώρηση Παναγιωτάκη

Στη συνέλευση παρενέβη με την ιδιότητα του μικρομετόχου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της εταιρείας, Αργύρη Οικονόμου, στη θέση του γενικού διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης.
Ο κ. Αδαμίδης κάλεσε τον κ. Οικονόμου να επιλέξει μεταξύ της ιδιότητας του δικηγόρου και του υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΕΗ.
Απαντώντας ο κ. Οικονόμου, κάλεσε τον κ. Αδαμίδη αν θέλει να καταγγείλει όσα υποστηρίζει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, για να λάβει τις απαντήσεις του.
Η παρέμβαση του κ. Αδαμίδη προκάλεσε αντιδράσεις από παριστάμενους μικρομετόχους, κάποιοι εκ των οποίων έθεσαν επίσης ερωτήματα για το κατά πόσο παραιτήθηκε ο απελθών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μ. Παναγιωτάκης, ή αν απομακρύνθηκε και έλαβε αποζημίωση.
Ο κ. Στάσσης απάντησε ότι τηρήθηκαν τα νόμιμα και όσα προέβλεπε η σύμβασή του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, πρόθεση της διοίκησης είναι να είναι ανοικτές οι γενικές συνελεύσεις και να υπάρχει διάλογος για όλα τα θέματα με τους μετόχους.

Έγκριση της προμήθειας αερίου αγωγού

Σήμερα (23/12) το μεσημέρι συνεδριάζει επίσης το Δ.Σ. της ΔΕΗ, για να εγκρίνει την προμήθεια φυσικού αερίου αγωγού για το 2020, από τη ΔΕΠΑ και τον Κοπελούζο οι οποίοι μειοδότησαν στον σχετικό διαγωνισμό.
Επίσης, το Δ.Σ. αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την κάλυψη των αναγκών σε εξαγορά δικαιωμάτων ρύπων για το 2020, καθώς και τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις βόρειες διασυνδέσεις. Τέλος, θα εγκρίνει τη σύμβαση συντήρησης του ΑΗΣ Αλιβερίου με την Alstom και τη Ansaldo, καθώς και την προμήθεια ντίζελ και βενζινών από την ΕΚΟ.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου