Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στη θέση των λιγνιτικών Μεγαλόπολης και Δυτ. Μακεδονίας κατέθεσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

 
Η ΔΕΗ δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις μεγάλες εκτάσεις των εξαντλημένων λιγνιτικών μονάδων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, καθώς σκέφτεται να εγκαταστήσει εκεί μεγάλης έκτασης φωτοβολταϊκά πάρκα.
Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ήδη καταθέσει από τις αρχές Δεκέμβρη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αιτήσεις για άδειες παραγωγής φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής
δυναμικότητας περί τα 1500 MW.
Οι αιτήσεις αυτές προστίενται στο χαρτοφυλάκιο των 4,5 GW σταθμών ΑΠΕ που έχει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε διάφορες φάσεις ωριμότητας ή ακόμα και υλοποίησης για ορισμένα από αυτά.
Μάλιστα αρκετά από αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων της διοίκησης της ΔΕΗ με ξένους και ελληνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ, προκειμένου να υπάρξουν κοινοπρακτικά σχήματα που θα τα κατασκευάσουν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθούν νέες συνεργασίες αντίστοιχες με εκείνη που δρομολόγησε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την MASDAR TAALERI GENERATION (MTG).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΗ, έως το 2024 θα έχει κατασκευαστεί από την ίδια και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ένα σύνολο έργων περί το 1 GW από τα περίπου 6 GW αδειοδοτήσεων που κατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου