Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Εκτός λειτουργίας όλες οι μονάδες στην Μεγαλόπολη λόγω επάρκειας – Τι θα γίνει με την Τηλεθέρμανση;

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , λόγω επάρκειας του συστήματος. Η πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ δείχνει ότι τα φορτία σήμερα θα είναι σταθερά κάτω από 5.500MW με μια μικρή εξαίρεση 2 ώρες αργά το απόγευμα, οπότε
δε χρειάζονται να λειτουργήσουν οι μονάδες. Στο βόρειο σύστημα λειτουργούν μόνο οι μονάδες 4-5 του Αγίου Δημητρίου και η 3η της Καρδιάς.
Το βασικότερο πρόβλημα που αφορά της Μεγαλόπολη είναι ότι μένοντας εκτός λειτουργίας η μονάδα 3 δεν λειτουργεί η Τηλεθέρμανση. Η μονάδα 3 βγήκε εκτός λειτουργίας περίπου στις 7 το πρωί, οπότε υπάρχει ακόμα ζεστό κύκλωμα αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Κάποια σπίτια έχουν ήδη αρχίσει να μην έχουν θέρμανση. Από όσο γνωρίζουμε η μόνη εναλλακτική λύση είναι να λειτουργήσει με τους καυστήρες πετρελαίου αλλά το κόστος προμήθειας είναι μεγάλο.
Άλλωστε θυμόμαστε όλοι ότι έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, να βγαίνει η μονάδα 3 από βλάβη η από άλλο λόγο και οι πολίτες να τρέχουν να βρουν άλλη λύση θέρμανσης.
Επειδή σαν Καφενείο Μεγαλόπολης έχουμε λάβει ήδη προειδοποίηση ότι βλάπτουμε την εταιρία και θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όσα γράφουμε, σας μεταφέρουμε ακριβώς τις πληροφορίες όπως έχουν , αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση από κανέναν. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η μονάδα, για οτιδήποτε νεώτερο θα επανέλθουμε με άρθρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου