Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ε. Δόλιαρης: «Το 1994 στη ΔΕΗ της Κομοτηνής είχε 70 τεχνίτες και τώρα έχει εννέα»

 
«Τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε κόσμο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη προσωπικού», μας λέει ο Ελευθέριος Δόλιαρης, 28 χρόνια εργαζόμενος στην Υπηρεσία της ΔΕΔΗΕ ως τεχνικός, εκλεγμένος πρόεδρος των τεχνικών ΕΤΕ ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ εδώ και δύο χρόνια. 
«Αυτή τη στιγμή για να βγει η δουλειά βάζουμε άτομα που κάνουν και ξανακάνουν βάρδιες. Το 1994 που άρχισα να δουλεύω είχε 70 τεχνίτες και τώρα έχει εννέα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής
και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Σύμφωνα με τον κ. Δόλιαρη η δουλειά έχει αυξηθεί πάρα πολύ με τα καινούργια έργα, τις καινούργιες γραμμές. «Υπάρχει το παλιό δίκτυο, υπάρχει και το καινούργιο», λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει, «έχουμε πολλές δυσκολίες. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο δουλεύοντας με φιλότιμο. Δεν βγαίνουν συνάδελφοι σε αναρρωτική για να καθίσουν να κάνουν την βάρδια τους μη ‘σκλαβώσουν’ άλλον συνάδελφό τους με την δική τους αναρρωτική.»
Όπως τονίζει ο κ. Δόλιαρης, χωρίς να κρύβει την αγωνία του, «σε καταστάσεις δύσκολες εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο. Όλα γίνονται από το φιλότιμο των εργαζομένων και με τη βοήθεια της τοπικής διοίκησης. Έχουμε μεγάλους σε ηλικία τεχνίτες που εργάζονται έξω. Θέλουμε να προσληφθεί κόσμος.»
«Προτάσσουμε την ασφάλεια, αν και τα ατυχήματα είναι μέσα στη δουλειά μας.» μας είπε ο κος Δόλιαρης.
Το γηρασμένο προσωπικό από τη μία, τα πολλά κενά και η πολύ περισσότερη δουλειά σε ένα κανονικό οκτάωρο από την άλλη, είναι καθημερινότητα στις τάξεις των τεχνικών της ΔΕΔΗΕ. «Προτάσσουμε την ασφάλεια, αν και τα ατυχήματα είναι μέσα στη δουλειά μας», λέει ο ακούραστος πρόεδρος και αποκαλύπτει με ικανοποίηση, «είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας και αυτό μας κρατάει όρθιους στην επιχείρηση. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο που διαμαρτύρεται και κάθε μέρα προσπαθούμε για την εξυπηρέτησή του.»
Εύχεται υπομονή και καλό κουράγιο σε όλο τον κόσμο, και, αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού, ζητά να κρατούν οι πολίτες τις αποστάσεις όταν τους συναντούν στη δουλειά τους για να μην υπάρξει κρούσμα κορονοϊού ανάμεσά τους γιατί τότε, όπως λέει, «αναγκαστικά θα απουσιάσουμε και θα μείνει η δουλειά πίσω.»
Τέλος, δηλώνει συγκινημένος την περηφάνια του που ανήκει στο δυναμικό των τεχνικών της ΔΕΔΗΕ: «Είμαι περήφανος που κάνω αυτή τη δουλειά. Μου αρέσει που εξυπηρετώ τον κόσμο. 28 χρόνια μετά δεν έχω κουραστεί και μακάρι να είμαστε γεροί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
www.ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου