Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

«Σημαία» για Μητσοτάκη η απολιγνιτοποίηση - Εγκαινιάζει το φωτοβολταϊκό των ΕΛ.ΠΕ

Την ύψιστη σημασία που δίνει τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του στην απολιγνιτοποίηση και την εφαρμογή του masterplan για τη δίκαιη μετάβαση των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που
παραχώρησε στη ΔΕΘ ρωτήθηκε για τη δυνατότητα υλοποίησής του με δεδομένες τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και συνδικαλιστών. Ο ίδιος τόνισε ότι «πρόκειται για προσωπικό μου στοίχημα και στοίχημα της κυβέρνησης η απολιγνιτοποίηση». Ήταν κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο συνέχισης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων αφού επισήμανε: «Είναι ειλημμένη απόφαση το κλείσιμο για οικονομικούς λόγους καθώς η ΔΕΗ ζημιώνεται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας του ύψους των δικαιωμάτων των ρύπων αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους».
Κατά τον πρωθυπουργό οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται είναι μεμονωμένες κι "έδειξε" τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως από τη μία υποστηρίζει ότι είναι οικολογικό κόμμα και από την άλλη υποστηρίζει την καύση λιγνίτη.
Ο ίδιος χαρακτήρισε σοβαρή δουλειά το masterplan λέγοντας ότι δρομολογούνται επενδύσεις, οι οποίες μετατρέπουν τη Δ. Μακεδονία σε κέντρο ΑΠΕ, ποιοτικού τουρισμού, εκπαίδευσης και έξυπνης αγροτικής παραγωγής.
Έκανε επίσης γνωστό ότι θα επισκεφτεί σύντομα τη Δ. Μακεδονία και θα εγκαινιάσει την έναρξη της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου σηματοδοτώντας τη νέα εποχή. Ως γνωστόν σύντομα, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ξεκινήσουν την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου των 204 MW στην Κοζάνη, του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα στην Ελλάδα τέτοιου εργου.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι μπροστά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την υποστήριξη της Ευρώπης: «Ο ελέφαντας είναι στο δωμάτιο και είναι η κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως την αντιμετώπισή της τη ζητάει η νέα γενιά που θα ζήσει με αυτήν.   
Κωνσταντίνος Φιλίππου
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου