Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η Χούνη, η ΔΕΗ και η ντροπή με τα 500 ευρώ των ανταποδοτικών

 

Ο Αχελώος και η Αιτωλοακαρνανία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ. Ουδείς θα διαφωνήσει με αυτό.
Ο νομός μας ελάχιστα ωστόσο αντισταθμιστικά οφέλη  έχει λάβει από τη ΔΕΗ παρά τις διεκδικήσεις του. Και με αυτό ουδείς θα διαφωνήσει.
Υπάρχει όμως και ένα χωριό που ίσως είναι το πιο αδικημένο. Ο
λόγος για τη Χούνη, το όμορφο ορεινό χωριό των Παρακαμπυλίων. Στα δικά της όρια βρίσκεται το μεγαλύτερο  υδροηλεκτρικό έργο, αυτό των Κρεμαστών, αλλά η Χούνη ανταποδοτικά δεν έλαβε ή έστω μηδαμινά συγκριτικά με άλλα χωριά.
Αυτό σκέφτηκε και ο πρόεδρος της Βασίλης Στάθης και πριν λίγα χρόνια έστειλε μια επιστολή στους αρμοδίους  της ΔΕΗ ζητώντας την ενίσχυση της κοινότητας ώστε να γίνουν κάποιες εργασίες τσιμεντόστρωσης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Περίπου 14.000 ευρώ εκτιμήθηκε το κόστος τους.
Πριν λίγες ημέρες ο κ. Στάθης έλαβε την απάντηση. 500 ευρώ ενέκρινε το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, αυτά ήταν τα ανταποδοτικά. Δικαιολογημένα θεωρήθηκε ως κοροϊδία και η προσφορά δεν έγινε αποδεκτή…
Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε και η δημοτική αρχή Αγρινίου. Που οφείλει να προβληματιστεί όπως και όλες οι αρχές του τόπου και της περιφέρειας. Και να αποφασίσουν πως ήρθε η ώρα να κινηθούν…αποφασιστικά για τη διεκδίκηση των αντισταθμιστικών οφελών.
www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου