Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.

 ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα |  patrastimes.gr 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (Δ.Χ.) που αντιμετωπίζουν ήδη τις «ασφυκτικές συνθήκες» που δημιουργεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Στις κινητοποιήσεις τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την

υποστήριξη μας όπως ακριβώς θα κάνουμε για κάθε

κλάδο που «σημαδεύεται» από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο του αγώνα, σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία χρειάζονται τη στήριξη και την ενεργό εμπλοκή όλων των φορέων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σήμερα και όχι αύριο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια και ο χρόνος που περνά κάνει πιο δύσκολη την επιβίωση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους αλλά και την οικονομική επιβίωση χιλιάδων άλλων οικογενειών που ,όπως είναι εύκολα αντιληπτό, επηρεάζονται έμμεσα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζοντας τους χιλιάδες εργαζομένους που εκπροσωπεί εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα αυτό και δηλώνει πως θα ενισχύσει την προσπάθειά τους τόσο θεσμικά όσο και αγωνιστικά γιατί πιστεύει πως το εισόδημα που χάνεται από κάθε κλάδο είναι ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά την ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό στις λιγνιτικές περιοχές.

Ακόμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τα Σωματεία-Μέλη της να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες και οι οδηγοί των φορτηγών Δ.Χ. (που εργάζονται στα ορυχεία της ΔΕΗ) ώστε μαζί και με τους άλλους φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις να δυναμώσουν το μήνυμα και την κραυγή αγωνίας και να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου