Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΔΔΗΕ ΓΟΛΓΟΘΑΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ


Όσο και να μη θέλουν να το παραδεχτούν οι αρμόδιοι, η απόφασή τους να εφαρμόσουν μόνο ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, κλείνοντας ταυτόχρονα τις πόρτες των πρακτορείων, δυστυχώς ισοδυναμεί με μεγάλο Γολγοθά για τους καταναλωτές!!! Αλλά και για το προσωπικό.

  • Αυτό συμβαίνει, είτε γιατί τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν ηλεκτρονικά έχουν ελλείψεις, είτε γιατί λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού τα email βρίσκονται στην αναμονή για αρκετό διάστημα, είτε γιατί η ψηφιοποίηση είναι ακόμη στα σπάργανα, είτε γιατί πολλοί καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν ηλεκτρονικά μέσα.
  • Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο φαινόμενο για την υπογραφή ενός συμβολαίου, τώρα με το ηλεκτρονικό σύστημα να ισχύει «κάτσε και περίμενε», ενώ με την παρουσία του καταναλωτή στο κατάστημα, ήταν αρκετή μία μόνο επίσκεψη για να ολοκληρωθεί.
  • Επομένως, τι αρμόζει για μία Δημόσια Επιχείρηση και μάλιστα  μονοπωλιακού χαρακτήρα; Να τίθεται στην υπηρεσία του πελάτη ή να δυσκολεύει τη ζωή του εφαρμόζοντας εξυπηρέτηση μετ΄ εμποδίων;
  • Γιατί υπάρχει τόσο εμμονή σε ένα θέμα που εκθέτει τον Όμιλο ΔΕΗ; Δεν θα μπορούσε μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, να υπάρχει διττή εξυπηρέτηση δηλαδή, δια ζώσης και ηλεκτρονικά;

Καλούμε τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, να ανοίξουν οι πόρτες των πρακτορείων προκειμένου να εισέρχεται ο καταναλωτής, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον ανάλογο σεβασμό σε αυτόν, θεραπεύοντας παράλληλα τα φαινόμενα αγανάκτησης που αμαυρώνουν, όχι μόνο τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και της εμπορίας, αφού πολλοί απογοητευμένοι πολίτες μη γνωρίζοντας που να απευθυνθούν προστρέχουν ακόμη και εκεί για να εξυπηρετηθούν.

Αναμένουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, αλλιώς αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να υπάρξει διόρθωση όπως συμβαίνει με τα τμήματα μελετών, τα οποία αφού τα διέλυσαν και εκχώρησαν τις εργασίες σε εργολάβους, τώρα επιχειρούν ξανά την ανασυγκρότησή τους, ως αδήριτη ανάγκη, για την λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ.

Γραφείο Τύπου /ΕΔΟΠ – ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου