Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Φάμελλος: Αύξηση κερδών στον ΑΔΜΗΕ και η κυβέρνηση εμμένει στην εκχώρηση ποσοστού του Δημοσίου


Και ενώ ο ΑΔΜΗΕ, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, καταγράφει αύξηση των Συνολικών Εσόδων και ενίσχυση της κερδοφορίας σε επαναλαμβανόμενη βάση, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στην εκχώρηση ποσοστού που κατέχει το δημόσιο, όπως επισημαίνει σε

δήλωσή του ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα τα εξής:

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, εκτός της ιδεοληπτικής της εμμονής στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συνταγές των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει στη διανομή μερίσματος στους μετόχους της, ποσοστού ίσου με το 50% των καθαρών κερδών για το οικονομικό έτος 2019, που αντιστοιχεί στο ποσό των 51,45 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Δημόσια Εταιρεία Συμμετοχών που ανήκει στο δημόσιο (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ), ποσοστό της οποίας σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κυρίου Χατζηδάκη θα ιδιωτικοποιηθεί, ως μέτοχος του 51% έχει λαμβάνειν όχι στραγάλια αλλά τα μισά από τα 51,45 εκατ. ευρώ ως μέρισμα για το 2019.

Η επιμονή της ΝΔ στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αποδεικνύει ότι η πολιτική της είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και επιπλέον ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αδίστακτη. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση μιας κρατικοδίαιτης και μη παραγωγικής ελίτ και η αδιάκοπη και χωρίς αιδώ προπαγάνδα.

Αν πράγματι ενδιέφερε, έστω και ελάχιστα, τους κυρίους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας, θα προχωρούσαν άμεσα στη μείωση του κόστους ενέργειας, ειδικά σήμερα που υπάρχει αυτή η δυνατότητα όπως αποδεικνύει και η πολύ χαμηλή οριακή τιμή συστήματος. Το μόνο όμως που τους ενδιαφέρει, πέρα από την τακτοποίηση των γαλάζιων παιδιών, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των ενεργειακών φορέων και δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου