Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Βίβιαν Σαμούρη:«Απάνθρωπος κόφτης» στη ρύθμιση για τη ΔΕΗ

Βίβιαν Σαμούρη:«Απάνθρωπος κόφτης» στη ρύθμιση για τη ΔΕΗ

Με αφορμή την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά, η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη δίνει διευκρινίσεις όσον αφορά στους δικαιούχους, καταγγέλλοντας πως η ΚΥΑ θέτει έναν «απάνθρωπο κόφτη» που καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι.

Όπως επισημαίνει «σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή

συγκυρία, κατά την οποία έχουν χαθεί μέσα σε λίγους μήνες περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, εξαιτίας της εκτόξευσης της ύφεσης σε δραματικά επίπεδα (σ.σ.: 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους), οι Δήμοι καλούνται να υλοποιήσουν -στο σκέλος της εξέτασης των αιτημάτων- την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 30 Απριλίου 2020, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η συγκεκριμένη, όμως, ρύθμιση, εν είδη ειδικού βοηθήματος, δεν καλύπτει δυστυχώς το σύνολο των δικαιούχων, καθώς έχει τεθεί ένας απάνθρωπος «κόφτης», που καταδικάζει όλες τις λαϊκές οικογένειες, των οποίων το ρεύμα κόπηκε από 1η Μαΐου και εντεύθεν, να ζουν εφεξής στο σκοτάδι.
Το γεγονός, δε, ότι ο εν λόγω «κόφτης» ετέθη ημερολογιακά στην απαρχή κι όχι στην κορύφωση της ύφεσης και της εκρηκτικής ανόδου της ανεργίας -επειδή οι δικαιούχοι της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος πολλαπλασιάστηκαν-, συνιστά ευθέως πολιτική αναλγησία, καθώς δημιουργεί εκούσια κοινωνικά αδιέξοδα, ανεξέλεγκτων διαστάσεων.
Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προς την επιτροπή προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 15, 3ος όροφος, Γραφείο 11) στα τηλέφωνα 2610-462053, 2610-454439, Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 έως 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου