Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ της ΔΕΗΗ Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος” και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στα γραφεία του Σωματείου στην Πτολεμαΐδα. Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η εναντίωση στο βίαιο κλείσιμο της ΔΕΗ και στο νέο “master plan” που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ για
να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Το σχέδιο
κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε 3 χρόνια από σήμερα, δεν μπορεί να είναι ούτε master ούτε plan. Η έκθεση ιδεών που περιέχεται σε κάτι περισσότερο από 400 σελίδες χαρτί, δεν εξασφαλίζει ούτε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ούτε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. ούτε χαμηλά τιμολόγια για τους κατοίκους. Αντιθέτως εξασφαλίζει την ενεργειακή φτώχεια, την βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, την αύξηση της ανεργίας και την φυγή της νέας γενιάς.
Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η στοχοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και η υπονόμευση των εργαζομένων, με σκοπό την τμηματοποίηση και το ξεπούλημα των κερδοφόρων φιλέτων όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ και τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Παράλληλα η κυβέρνηση λειτουργώντας ως “ντίλερ” Γερμανικών συμφερόντων, φυτεύει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών ως λύση στην βίαιη απολιγνιτοποίηση. Η σιωπή της κυβέρνησης για την νέα μονάδα “Πτολεμαίδα V”, μίας επένδυσης κόστους 1,5 δις ευρώ, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά για το πότε και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ, όπως και των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί μία δίκαιη για όλους μετάβαση σε βάθος χρόνου που θα σέβεται την περιοχή και θα θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και όχι τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.
Καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να πάψει να αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο, να μην κρύβεται ερχόμενος σαν κλέφτης στην περιοχή και να κάνει άμεσα ισότιμους συνομιλητές τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου