Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τζανακόπουλος: Να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης


Την ανάγκη να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, διότι θα οδηγήσει σε «ερημοποίηση» της Δυτικής Μακεδονίας, και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης, ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική

Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που κατάρτισε η κυβέρνηση είπε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί και θα οδηγήσει σε «ερημοποίηση» την περιοχή, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δείχνει να ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των εταιριών που χρηματοδοτούν επενδύσεις στο Φυσικό Αέριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης στην εποχή της απολιγνιτοποίησης, το οποίο θα διασώσει τις ενεργειακές περιοχές στον άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί να συνδιαμορφωθεί με τις τοπικές κοινωνίες, την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία πρόσφερε απλόχερα χρόνο στην κυβέρνηση, με τη συλλογική επιτυχία αντιμετώπισης του πρώτου κύματος του κορονοϊού, ώστε να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να εγγυηθεί το άνοιγμα των σχολείων με την έλευση δεύτερου κύματος». Όμως, όπως είπε, «και στις δύο αυτές προσκλήσεις η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

Ειδικότερα για την Αθήνα επισήμανε ότι «το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την νέα έξαρση της πανδημίας και ένα νέο lockdown στην Αθήνα θα σημάνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στις καταστροφές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια, την Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου μίλησε «για κυβέρνηση εξαφανισμένη, αμήχανη και ανίκανη να διαχειριστεί μια έκτακτη κρίση».

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης περιοδείας του στην Κοζάνη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των Συνδικάτων των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το masterplan της Δίκαιης Μετάβασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Χθες το βράδυ, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε σε ευρεία συνεδρίαση στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου