Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εγκατάσταση φορτιστών σε λιγότερο από 1 εβδομάδα θα προσφέρει η ΔΕΗ Ηλεκτροκίνηση

Δεδηλωμένη είναι η πρόθεση της ΔΕΗ να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και, μετά τις φιλόδοξες εξαγγελίες για τη ΔΕΗ blue, η επιχείρηση προχωρά άμεσα στην ανάπτυξη των σχεδιασμών της σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και συντήρηση οικιακών, επαγγελματικών και δημόσιων φορτιστών.

Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την

ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την παροχή των εξής υπηρεσιών:

α) εγκατάστασης και επισκευαστικής συντήρησης οικιακών και επαγγελματικών φορτιστών

β) προληπτικής και επισκευαστικής συντήρησης δημόσιων φορτιστών

γ) επισκευαστικής συντήρησης υποδομών ηλεκτρικής τροφοδοσίας των φορτιστών αυτών

δ) εγκατάστασης δημόσιων φορτιστών κατηγορίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να προσφέρει στους πελάτες της ένα συνδυασμό ταχύτητας και αξιοπιστίας στις σχετικές υπηρεσίες, ώστε να κατακτήσει άμεσα κυρίαρχο μερίδιο σε μια αναδυόμενη αγορά.

Εξ ου και απαιτεί από τον ανάδοχο του έργου να πραγματοποιεί το προγραμματισμένο ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους για την εγκατάταση οικιακών και επαγγελματικών φορτιστών εντός 5 ημερών από την σχετική ειδοποίηση που θα λάβει από τη ΔΕΗ Ηλεκτροκίνηση. Το ίδιο διάστημα 5 ημερών από την ειδοποίηση του αναδόχου προβλέπεται και για την εγκατάσταση δημόσιων φορτιστών.

Προκειμένου να μειωθεί η έκθεση του ενδιαφερόμενου πελάτη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο ανάδοχος, πέρα από την εγκατάσταση του φορτιστή και την εκπαίδευση του πελάτη στη χρήση του, θα αναλαμβάνει τη σύνταξη και υποβολή στο ΔΕΔΔΗΕ τόσο της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη, όσο και της Αίτησης/Ενημέρωσης για τη σύνδεση υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε νέα ή υφιστάμενη παροχή Χαμηλής Τάσης.

Σε περίπτωση, δε, που ο πελάτης αναφέρει βλάβη του οικιακού ή επαγγελματικού φορτιστή στη ΔΕΗ Ηλεκτροκίνηση, ο ανάδοχος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο αίτημα για έλεγχο εγκατάστασης και εξοπλισμού εντός 24ώρου στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εντός 48 ωρών για όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης και εντός 72 ωρών για όλες τις άλλες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους φορτιστές, οι αντίστοιχοι χρόνοι ανταπόκρισης σε περίπτωση βλάβης προσδιορίζονται ως εξής: σε Αττική και Θεσσαλονίκη αυθημερόν αν η βλάβη κοινοποιηθεί στον ανάδοχο μέχρι τις 15:00 ή μέχρι τις 10:00 π.μ. της επομένης σε διαφορετική περίπτωση, εντός 24 ωρών στις άλλες πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης και εντός 36 ωρών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 340.000 ευρώ και η διάρκεια ισχύος της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο είναι μέχρι την κάλυψη του συμβατικού τιμήματος, που ενδεικτικά και όχι περιοριστικά εκτιμάται σε 12 μήνες από την υπογραφή της.

Γιάννα Παπαδημητρίου

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου