Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Σε συζητήσεις με ΔΕΗ και MYTILINEOS για πιθανή συνεργασία η αμερικανική Invenergy


Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS βρίσκεται η αμερικανική Invenergy, προκειμένου να συνεργαστούν σε μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ με επίκεντρο τις ΑΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.

Η Invenergy, ένας από τους έξι μεγαλύτερους ιδιοκτήτες αιολικών

πάρκων στις ΗΠΑ και ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικών στη Βόρεια Αμερική, έχει από πέρυσι επαναλειτουργήσει γραφεία στην Αθήνα, όπως είχε προαναγγείλει και αποκαλύψει το energypress. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις της Invenergy με τη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS αφορούν την αξιοποίηση των τεχνολογικών λύσεων που διαθέτει και προσφέρει στην αγορά η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να ενισχυθούν μεγάλα πρότζεκτ ΑΠΕ που έχουν στα σκαριά οιυ δύο ελληνικές εταιρείες για να ενισχυθεί η ενσωμάτωση ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στην ελληνική αγορά και η λειτουργία του δικτύου.

Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Invenergy έχουν καταστήσει κοινωνό τους και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. G. Pyatt. 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η σχετική συζήτηση του κ. Pyatt με τα στελέχη της Invenergy έλαβε χώρα πρόσφατα και είχε θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την προοπτική ευόδωσης των συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων.

O πολυπράγμων πρέσβης Pyatt φαίνεται ότι έχει πάρει επ' ώμου την προώθηση των επενδύσεων της Invenergy, καθώς οι πρόσφατες επαφές του με την τεξανή εταιρεία δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε άμεση εμπλοκή με τους σχεδιασμούς της για την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Τον Οκτώβριο του 2018 ο κ. Pyatt είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Invenergy στο Texas, για να δηλώσει λίγες ημέρες αργότερα ότι γνωρίζει προσωπικά πως αμερικανικές εταιρείες έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα τους στον κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα. 


Γιάννα Παπαδημητρίου

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου