Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ - Απόφαση ΓΣΕΕ: Καμία κινητοποίηση στην ΔΕΘ (;;!!)

 ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ / «ΤΟ  ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ»

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε.Ε. ΓΣΕΕ 20 & 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ  

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΗΤΑΝ: ΜΗΔΕΝ-ΚΑΜΙΑ!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!

24/8/2021

Εργαζόμενες, -νοι,

ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,
ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΒΟΥΛΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ), Η ΗΓΕΣΙΑ

ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ !!!

Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το πως για μια φορά ακόμα δεν θα γίνει συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.
Πιο συγκεκριμένα η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δια του προέδρου της με πρόσχημα την πανδημία και επικαλούμενη την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουμε αγνοώντας ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση νομοθετεί σε βάρος μας καταστρέφοντας τις ζωές μας πρότεινε οι δράσεις της ΓΣΕΕ να περιοριστούν μόνο σε συνέντευξη τύπου και την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΝΕ για την οικονομία!
Ούτε σκέψη για συλλαλητήριο!!
Επειδή οφείλουμε και έχουμε χρέος να είμαστε αντικειμενικοί, την πρόταση αυτή που δυστυχώς πέρασε, την καταψήφισαν (πλην ΠΑΣΚΕ) όλες οι παρατάξεις.
Η παράταξή μας χωρίς περιστροφές προέταξε την αναγκαιότητα, του εδώ και τώρα, σε αυτή την συνεδρίαση και πριν είναι αργά, το θέμα της αντιμετώπισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Στη συνέχεια δε, στη βάση του σκεπτικού: ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μας καλούσε να μείνουμε στα σπίτια μας αυτή νομοθετούσε  σε βάρος μας (όπως άλλωστε κάνει και τώρα) πρότεινε εκτός των άλλων και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου.
Δυστυχώς όπως ήδη αναφέραμε το μεν θέμα της αντιμετώπισης του επικουρικού παραπέμφθηκε στις καλένδες η δε διοργάνωση του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ δεν πέρασε.
Με βάση αυτή την εικόνα καλούμε το κάθε σωματείο, το κάθε συνδικάτο, την κάθε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα μας και της αντίστασης στα χέρια τους.
Τους καλούμε να καταδικάσουν τη στάση υποταγής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και να ανοίξουν αυτά το δρόμο του αγώνα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ακούσετε την τοποθέτηση του εκπροσώπου μας στην Ε.Ε. σ. Φωτόπουλου Νίκου πατήστε ΕΔΩ

Γραμματεία ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου