Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ετοιμότητα ΔΕΔΔΗΕ για επαναλειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά – Γεννήτρια στη Σαντορίνη

 
Κόκκινο συναγερμό για την ασφαλή ηλεκτροδότηση των νησιών στις Κυκλάδες και την αποτροπή ενός μπλακ άουτ εξαιτίας του καύσωνα και των πυρκαγιών σήμανε η χθεσινή σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Τήνος και Άνδρος απειλήθηκαν με

μπλακ άουτ από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Κι αυτό καθώς τα νησιά είναι διασυνδεδεμένα με το Λαύριο. Η κατάρρευση του διπλού κυκλώματος Αγ. Στεφάνου – Αχαρνών είχε αφήσει για πολλές ώρες μόνο μία δίοδο για την ηλεκτροδότηση αυτή της γραμμής μεταφοράς Λάρυμνας – Αγ. Στεφάνου που φτάνει μέχρι τα ΚΥΤ Παλλήνης και Λαυρίου. Το ενδεχόμενο να έφευγε κι αυτή η γραμμή θα έριχνε στο σκοτάδι τις Κυκλάδες σε μία μάλιστα περίοδο κατά την οποία τα νησιά είναι γεμάτα από τουρίστες.

 Kωνσταντίνος Φιλίππου

energypress.gr

 

Η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας αποφάσισε να θέσει σε ετοιμότητα τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να μεταβούν στα νησιά της Σύρου, Πάρου, Μυκόνου και Άνδρου και να επαναλειτουργήσουν τις ντιζελοκίνητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Στο ενδεχόμενο που κοπεί η ηλεκτροδότηση από την Αττική.

Πάντως, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, τα αυξημένα φορτία και ο μεγάλος αριθμός τουριστών στα νησιά, οδήγησαν τη ΡΑΕ στο να εγκρίνει στα τέλη του Ιουνίου αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη. Πρόκειται για γεννήτρια που θα παράσχει επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια στην περίπτωση που η τοπική μονάδα δεν μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εκτιμήσει ενδεχόμενο έλλειμμα ισχύος 8 MW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου