Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ο Σπίρτζης «καρφώνει» την κυβέρνηση για «ραβασάκια» της ΔΕΗ σε πυρόπληκτους


Την αναλγησία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πυρόπληκτοι, κάτι που μαρτυρά το μπάχαλο συντονισμού για την άμεση ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, θίγει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης με μια καυστική ανάρτησή του στο Twitter.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει μια φωτογραφία με μήνυμα

ειδοποίησης από τη ΔΕΗ σε επιχείρηση στη Βόρεια Εύβοια, η οποία καταστράφηκε. Η ειδοποίηση φέρεται να αφορά σε ρύθμιση οφειλών.

«Παρακαλούμε να μη στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο πολύ τους συμπολίτες μας που επλήγησαν.  Φτάνει...» σχολιάζει δηκτικά ο κ. Σπίρτζης.

Image

Στο μεταξύ, ανεβαίνει καθημερινά ο καταστροφικός απολογισμός που αφορά στις ζημιές που υπέστησαν κτήρια, σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, δηλαδή σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών –που προκύπτουν έπειτα από περίπου 2.000 αυτοψίες–, περισσότερα από 1.400 κτήρια (σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, αποθήκες, εκκλησίες κ.ά.) έχουν κριθεί ακατάλληλα (προσωρινά ακατάλληλα ή επικίνδυνα) για χρήση. Από αυτά, τα 777 είναι κατοικίες που καταστράφηκαν μερικώς ή ολικώς από τις φωτιές.

Από σήμερα το απόγευμα θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων (arogi.gov.gr) και θα διατεθούν δωρεές (e-dorees.gov.gr).

 

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου