Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΔΕΗ: Το νέο ΚΟΔ μειώνει ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού της επιχείρησης – Που θα χρησιμοποιηθούν τα 300 εκατ. ευρώ


Όπως ανακοινώθηκε χθες η ΔΕΗ υπέγραψε νέα δανειακή σύμβαση για την έκδοση νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού έως 300 εκατ. ευρώ με τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης. Το νέο ΚΟΔ είναι χωρίς εξασφαλίσεις με  ανάδοχο την Alpha Bank ενώ συμμετέχει και η Eurobank. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς

και θα έχει διάρκεια 3 έτη με δυνατότητα παράτασης για δύο επιπλέον. Στην πραγματικότητα τα 300 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η εταιρεία για διασφάλιση και ενίσχυση της ρευστότητας το επόμενο διάστημα. 

Και η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρήτρα μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτόκιο του νέου ΚΟΔ είναι χαμηλότερο από τα επιτόκια των πρόσφατων ομολογιακών εκδόσεων της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση της πρόσφατης ομολογιακής έκδοσης του Ιουλίου έπεσε στο 3,375%. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές,  η επιτυχία των ομολογιακών εκδόσεων της επιχείρησης, ήταν εκείνη που βοήθησε στη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και οδήγησε στην περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού για τη ΔΕΗ.

 

 Χρήστος Στεφάνου

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου