Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Το Σεπτέμβριο κατατίθενται οι προσφορές για το μεγάλο υδροηλεκτρικό που διεκδικεί η κοινοπραξία ΔΕΗ-Archirodon στη Β. Μακεδονία

 

Κοντοζυγώνει η ώρα της κατάθεσης της οριστικής προσφοράς για το έργο για το μεγάλο υδροηλεκτρικό σταθμό Cebren στον ποταμό Crna Reka στη Β. Μακεδονία, που διεκδικεί με αξιώσεις η κοινοπραξία ΔΕΗ – Archirodon.  

Με την πρώτη φάση του διαγωνισμού να έχει ήδη ολοκληρωθεί, τα

σχήματα που έχουν προχωρήσει στη δεύτερη φάση έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις πλήρεις προσφορές τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε μέχρι τα τέλη του έτους να έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ESM.

Πρόκειται για ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 333-458 MW, με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή 1000-1200 GWh. Το κόστος του έργου εκτιμάται περί τα 600 εκατ. ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με την ESM, την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού της Β. Μακεδονίας να είναι ο δημόσιος εταίρος στο έργο. 

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού εκδήλωσαν ενδιαφέρον 10 εταιρείες και κοινοπραξίες, εκ των οποίων στη δεύτερη φάση έχουν προκριθεί, με βάση τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, οι εξής 9: 

-Κοινοπραξία ΔΕΗ – Archirodon (Ελλάδα)

-Κοινοπραξία ЕNКА - COLIN (Τουρκία)

-EDF (Γαλλία)

-Κοινοπραξία COBRA - COBRA HIDRAULIKA (Ισπανία)

-Κοινοπραξία EVN - VERBUND (Аυστρία)

-WEBUILD SPA ITALIA (SALINI) (Ιταλία)

-GEZHOUBA GROUP CHINA (Кίνα)

-POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA (Κίνα)

-Κοινοπραξία OZALTIN - YAPI MERKEZI (Тουρκία)

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου