Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Νέα παράταση μέχρι 6 Φεβρουαρίου στο διαγωνισμό των λιγνιτικών για να αποφευχθεί το ναυάγιο – Ζυμώσεις για αλλαγές

Με σαφή τα μηνύματα δυσπραγίας εκ μέρους των ενδιαφερομένων επενδυτών και προκειμένου να υπάρξουν κινήσεις της τελευταίας στιγμής για να αποφευχθεί το ναυάγιο, δόθηκε τελικά νέα παράταση στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης, με νέα
καταληκτική ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές την 6η Φεβρουαρίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι «η ημερομηνία υποβολής των προσφορών για την αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων, μετατίθεται για τις 6 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να υπάρξει από πλευράς επενδυτών καλύτερη προετοιμασία, με βάση τα νέα δεδομένα».
Ως γνωστόν η προθεσμία έληγε αύριο 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο μετά τις πληροφορίες ότι πιθανόν να μην υπήρχε καμία προσφορά, αλλά και μετά τα μηνύματα που εστάλησαν από τους επενδυτές ότι δεν είναι έτοιμοι να συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εθελουσία και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου των δύο εταιρειών, κρίθηκε επιβεβλημένο να δοθεί νέα ολιγοήμερη παράταση.
Η 15μερη παράταση δίνει «ανάσα» στην υπόθεση, με δεδομένο ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες όπως η έγκριση των ΑΔΙ και η ολοκλήρωση της εθελοντικής μετακίνησης των εργαζόμενων, που θα μπορούσαν πιθανόν να βελτιώσουν τα δεδομένα. Επιπλέον γίνονται ζυμώσεις και για άλλες πιθανές αλλαγές που θα ικανοποιούσαν τους επενδυτές.
Όπως έγραφε στο πρωινό του ρεπορτάζ το energypress, όλα στο μέτωπο του διαγωνισμού των λιγνιτικών δείχνουν να κρέμονται από μία κλωστή… Όπως αναφέρουν πηγές που βρίσκονται κοντά στη συναλλαγή, οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα διστακτικοί ως προς τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
Τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Τσέχοι της Seven Energy οι οποίοι κατεβαίνουν μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι αρνητικά, η «Μυτιληναίος» επιμένει στη στρατηγική της να χαρακτηρίζει δύσκολο το εγχείρημα, ενώ και η κοινοπραξία της «CHN Energy – Όμιλος Κοπελούζου» διαπιστώνει πως πολλές από τις εκκρεμότητες που αν επιλύονταν θα δημιουργούσαν πιο ευνοϊκό τοπίο, παραμένουν άλυτες.
energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου