Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ο «Φοίβος» και η έλλειψη λιγνίτη απειλούν να «σβήσουν» τις μονάδες της Μεγαλόπολης πριν την πώληση


 
Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα βασανίζει τη διοίκηση της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες ως προς τις προς πώληση μονάδες της Μεγαλόπολης. Δεν είναι μόνο τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει επιδιώκοντας να ολοκληρώσει την πώληση με ικανοποιητικό τίμημα, είναι και η ανεπάρκεια των αποθεμάτων λιγνίτη που προκαλεί πονοκέφαλο.
Τα πράγματα είναι σε οριακή κατάσταση, καθώς τα διαθέσιμα αποθέματα επαρκούν για λίγες μόλις ημέρες προτού και το «σβήσιμο» των μονάδων είναι προ των πυλών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγαλόπολη, τα αποθέματα για τη μονάδα 4 φτάνουν τους 40 χιλ. τόνους, ποσότητα που από αρκεί μόλις για δυο ημέρες, ενώ τα αποθέματα για τη μονάδα 3 (120 χιλ. τόνοι) επαρκούν μόλις για μια εβδομάδα.  
Εξάλλου, ήδη εδώ και αρκετό διάστημα οι δυο μονάδες λειτουργούν ουσιαστικά στα μισά φορτία και αναγκάζονται να καίνε και σημαντικές ποσότητες πετρελαίου.
Οι σοβαρές ελλείψεις του τελευταίου διαστήματος έχουν επιταθεί από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα εκσκαφείς, προωθητήρες, ταινιοδρόμοι και άλλα μηχανήματα και εξοπλισμός να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Οι συνθήκες δυσκολεύουν ιδιαίτερα την εξόρυξη λιγνίτη και προσθέτουν μεγαλύτερες δυσκολίες για τη λειτουργία των μονάδων.
Άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες, η μονάδα 4 είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας των προαναφερθέντων παραγόντων.
Οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η τοπική ιστοσελίδα kafeneio-megalopolis.gr δείχνουν τα σοβαρά προβλήματα:
https://kafeneio-megalopolis.gr/wp-content/uploads/2019/01/dei-oryxeio1.jpg
https://kafeneio-megalopolis.gr/wp-content/uploads/2019/01/dei-oryx-7.jpg
https://kafeneio-megalopolis.gr/wp-content/uploads/2019/01/dei-oryx-10.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου