Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος για εργαζομένους και συνταξιούχους της ΔΕΗ: “θα υποστούν μεγάλες ζημίες εάν ο κ. Μητσοτάκης υλοποιήσει κάποτε τις απειλές του” (Bίντεο)

Τον προβληματισμό του για την λειτουργικότητα και τις προτάσεις του για τη βελτίωση των νέων ηλεκτρονικών λογαριασμών της ΔΕΗ εξέφρασε ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 30/1/2019.
Ο κ. Θεοφύλακτος κάλεσε, απευθυνόμενος (ρητορικά) στο
Διευθυντή της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη και τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο να επιβεβαιώσει ή όχι την ύπαρξη ρευστότητας στα ταμεία της ΔΕΗ και τη δυνατότητα πληρωμών των εργαζομένων της.
“Ρευστότητα υπάρχει” τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, λέγοντας ότι κατέρρευσε παταγωδώς άλλο ένα καταστροφικό αφήγημα της Ν.Δ. ότι δήθεν δεν θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι λόγω έλλειψης ρευστότητας. Οι μισθοί στη ΔΕΗ πληρώνονται κανονικά, αλλά και όσοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αποχωρούν εθελουσίως και συνταξιοδοτούνται λαμβάνουν bonus και ικανοποιητικότατες συντάξιμες αποδοχές.
Κατόπιν ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τυχόν κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, όπως δήλωσε και απείλησε ότι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν εκλεγεί, θα επιφέρει στους συνταξιούχους της ΔΕΗ δραματικές μειώσεις στις αποδοχές τους αφού με τον ισχύοντα νόμο λαμβάνονται υπόψιν για τον υπολογισμό της σύνταξης τα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα και ο τελικός υπολογισμός είναι θετικός.

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου