Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Deloitte: Κερδοφόρες Μεγαλόπολη και Μελίτη - Τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου

 

Κερδοφορία δείχνουν, τα ανεπίσημα στοιχεία της Deloitte σχετικά με τις μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης, εφόσον συνυπολογιστεί η μείωση του προσωπικού των 273 ατόμων, όπως αυτή προέκυψε από την εθελουσία έξοδο.
Τουλάχιστον αυτό επισημαίνουν πηγές της ΔΕΗ, εξηγώντας
ότι οι υπολογισμοί της Deloitte, δείχνουν μηδενικές ζημιές για τη Μεγαλόπολη και 0,9 εκατ ευρώ ζημιές για τη Μελίτη, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία για το δ’ τρίμηνο του 2018, οι μονάδες έμπαιναν μέσα κατά 3 και 5 εκατ ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εικόνα θα βελτιωθεί περαιτέρω έπειτα από τις παρεμβάσεις στο κόστος, στις οποίες και θα προχωρήσει ο αυριανός αγοραστής των μονάδων.
Σε κάθε περίπτωση τα σύννεφα πάνω από τον διαγωνισμό παραμένουν πολλά, εξ ου και η ΔΕΗ, υποστηρίζει ότι με την εθελουσία έξοδο συνολικά 273 εργαζομενων (244 από Μεγαλόπολη, 29 από Μελίτη), οι μονάδες, τουλάχιστον αυτές της Αρκαδίας, παύουν να είναι ζημιογόνες. Οπως είχε δηλώσει προ ημερών ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, η μια από τις δύο προς πώληση θυγατρικές, η “Λιγνιτική Μεγαλόπολης”, το τρίμηνο "Ιουλίου – Σεπτεμβρίου", οπότε και έγινε η απόσχιση, ήταν ζημιογόνος 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παναγιωτάκη, για την αποχώρηση κάθε 100 παλαιών εργαζομένων η εταιρεία γλιτώνει 6,5 με 7 εκατ. ευρώ, επομενως, όπως είχε υποστηρίξει, καθίσταται κερδοφόρα. Είχε δε, μεταφέρει την αισιοδοξία του ότι και η Μελίτη μπορεί να γίνει κερδοφόρα, λέγοντας ότι η ΔΕΗ έχει κάνει πρόταση στους ιδιοκτήτες του γειτονικού ορυχείου της Αχλάδας για μείωση κατά 5 ευρώ ανά τόνο της τιμής εφοδιασμού του λιγνίτη (23 ευρώ σήμερα), γεγονός που θα αποφέρει όφελος 12,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ορυχείου Αχλάδας, των εκπροσώπων της ΔΕΗ και του υπουργείου Ενέργειας με θέμα τη σύμβαση προμήθειας λιγνίτη. Το αντικείμενο ήταν η 6ετής  σύμβαση για την προμήθεια λιγνίτη σχετικά με την υπό ιδιωτικοποίηση μονάδα της Μελίτης, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα δύο μέρη δεν κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση.


energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου